ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πόρτα» του ΠΑΣΟΚ στον Φίλη: Ψάχνουν συνενόχους στα αδιέξοδά τους

«Πόρτα» του ΠΑΣΟΚ στον Φίλη: Ψάχνουν συνενόχους στα αδιέξοδά τους
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Με μία λιτή ανακοίνωση απάντησε το ΠΑΣΟΚ στις αναφορές του πρώην υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για ενδεχόμενη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ.

«Τα προβλήματα που έχουν μεταξύ τους οι κ.κ. Φίλης και Τσίπρας να τα λύσουν μόνοι τους», απαντά το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, στο κάλεσμα συνεργασίας που έκανε ο Νίκος Φίλης στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, κατά την ομιλία του στη βουλή.

«Εμείς επαναλαμβάνουμε ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, με τις επιλογές της, αποδεικνύει καθημερινά πως δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες του προοδευτικού χώρου, άρα και καμία συζήτηση μαζί της δεν έχει νόημα. Τζάμπα ψάχνουν συνενόχους στα αδιέξοδά τους», προσθέτει το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Φίλης από το βήμα της Βουλής άφησε ανοικτή πρόσκληση συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ.

«Η κ. Γεννηματά είναι λογικό να μην θέλει συζήτηση γιατί την πονάει αυτή η συζήτηση. Πρέπει όμως να πει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει. Το πρόβλημα είναι του ΠΑΣΟΚ και όχι δικό μας. Εμείς λέμε στη Φώφη έλα εδώ να ψηφίσουμε απλή αναλογική τώρα για να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές και όχι από τις μεθεπόμενες. Έλα αύριο μαζί να την ψηφίσουμε και να κάνουμε τις άλλαξες που θέλεις».

Σε ερώτηση που του υποβλήθηκε εάν ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποτελεί «αγκάθι» για την συνεργασία ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε καταφατικά, γιατί -όπως είπε- θεωρεί ότι ο κ. Βενιζέλος θέλει να συνεργαστεί με τη ΝΔ. «Ο κ. Θεοδωράκης δεν αποτελεί ένα μέγεθος με λαϊκό έρεισμα. Δεν τον αποκλείω εγώ τον Θεοδωράκη, απλώς είναι Ποτάμι, είναι προς ρευστοποίηση», σχολίασε στο ερώτημα γιατί δεν απευθύνει πρόσκληση στο Ποτάμι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ