ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρεί «παράδεισο» την Βενεζουέλα

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρεί «παράδεισο» την Βενεζουέλα
ΑΠΕ ΜΠΕ

Ύμνους για τον σοσιαλιστικό ...παράδεισο της Βενεζουέλας και αγιογραφίες για τον Τσάβες και τον Μαδούρο, επεφύλαξε από το βήμα της Βουλής ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

Σβήνοντας από τη μνήμη του το γεγονός ότι οι κάτοικοι της χώρας αυτής της Λατινικής Αμερικής ζουν υπό δραματικές συνθήκες ανασφάλειας λόγω της τεράστιας εγκληματικότητας, της έλλειψης αγαθών από τα ράφια, της οικονομικής αστάθειας και της σύνθλιψης των εισοδημάτων τους, έφθασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι ο ΟΗΕ έχει ανακηρύξει τη χώρα ελεύθερη από την πείνα.

venezuela

Με αφορμή απαξιωτικά –όπως είπε- σχόλια που γίνονται, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι το δημόσιο χρέος είναι κάτω από το 30% του ΑΕΠ, η ανεργία είναι στο 5% και η ακραία φτώχεια στο 5% του πληθυσμού.

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα από τα πρακτικά:

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΜΗΤΑΦΙΔΗΣ: Έχουν ανεγερθεί ενάμισι εκατομμύριο κατοικίες πλήρως εξοπλισμένες. Και δόθηκαν δωρεάν. Ξέρετε τι είναι οι φαβέλες σε αυτές τις χώρες. Ακούστε κάτι άλλο. Το δημόσιο χρέος είναι κάτω από το 30% του ΑΕΠ, η ανεργία είναι στο 5%, η ακραία φτώχεια που πριν από την Μπολιβαριανή επανάσταση ήταν στο 30%, σήμερα είναι στο 5% του πληθυσμού. Μάλιστα, ο αρμόδιος Οργανισμός του ΟΗΕ έχει ανακηρύξει την Βενεζουέλα ελεύθερη από την πείνα. Μάλιστα, το επισιτιστικό πρόγραμμα του ΟΗΕ φέρει και το όνομα του Τσάβες. Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας..

ΔΗΜΟΦΙΛΗ