ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Έξαλλος ο Λοβέρδος με τη Γεροβασίλη και συνεργάτη υπουργού

Βουλή: Έξαλλος ο Λοβέρδος με τη Γεροβασίλη και συνεργάτη υπουργού
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Άστραψε και βρόντηξε ο Ανδρέας Λοβέρδος όταν πληροφορήθηκε ότι η Όλγα Γεροβασίλη δεν μπορούσε να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του για τις προσλήψεις στο δημόσιο λόγω απουσίας της στο εξωτερικό.

Κι αυτό, γιατί εθεάθη στα υπουργικά έδρανα την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας απαντούσε στην επίκαιρη ερώτηση του Βασίλη Λεβέντη για τα αποτελέσματα του Eurogroup της περασμένης Δευτέρας.

«Ψεύδεται η υπουργός, είναι δυνατόν να λέει ότι είναι στο εξωτερικό ενώ ήταν εδώ προ 10λεπτών; Είναι θεομπαίχτες και η Βουλή δεν πρέπει να το επιτρέψει», άρχισε να φωνάζει ο Ανδρέας Λοβέρδος. «Λένε ψέματα μπροστά στα μάτια μας, αυλή τους είναι εδώ; Σπιτάκι τους; Κοροϊδεύουν τη Βουλή...», συνέχισε στο ίδιο ύφος ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Συνεργάτης υπουργού που καθόταν στα υπουργικά έδρανα γέλασε, κάνοντας έξαλλο τον Ανδρέα Λοβέρδο. «Κι εσύ να μην γελάς μεγάλε, είσαι εδώ γιατί συνοδεύεις υπουργό», του είπε, καλώντας τον υπουργό με τον συγκεκριμένο συνεργάτη να τον επαναφέρει στην τάξη.

«Να επαναφέρετε σε τάξη αυτό τον αυθάδη... Είσαι εδώ επειδή σε έχουν συνεργάτη και δεν έχεις κανένα δικαίωμα να φέρεσαι όπως στους φίλους σου! Ακούς; Να τον ανακαλέσετε σε τάξη... Όχι να μας κοροϊδεύουν και να μας δείχνουν ότι δεν μας ενδιαφέρει αν τους κοροϊδεύουν...».

Σε ότι αφορά στο κώλυμα που δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη για να μην απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση, συνεργάτες του Ανδρέα Λοβέρδου έλεγαν ότι όταν ο/η υπουργός απουσιάζει στο εξωτερικό, η ερώτηση επί της ουσίας πηγαίνει στον κάλαθο των αχρήστων, ενώ κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει εάν το ταξίδι είναι στο εσωτερικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ