ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης: Απόπειρα φτηνού εντυπωσιασμού από τον Λοβέρδο

Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης: Απόπειρα φτηνού εντυπωσιασμού από τον Λοβέρδο
ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην απουσία της υπουργού Αγροτικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη σε επίσημο ταξίδι στη Γεωργία χρεώνει την αδυναμία της να εμφανιστεί στη Βουλή για να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης το υπουργείο.

Η ανακοίνωση ήρθε μετά την έντονη αντίδραση του βουλευτή του κόμματος, Ανδρέα Λοβέρδου και τις «εμπρηστικές» δηλώσεις του επί του θέματος. «Η οξεία αντίδραση για κάτι που ήδη γνώριζε και τα όσα ειπώθηκαν από τον κ. Λοβέρδο προκαλούν πραγματικά έκπληξη και δεν αποτελούν παρά απόπειρα φτηνού εντυπωσιασμού και, μάλιστα, μέσα στην αίθουσα του Κοινοβουλίου», αναφέρει το κόμμα σε ανακοίνωσή του.

«Με έκπληξη παρακολουθήσαμε τον Βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κ. Ανδρέα Λοβέρδο, να επιτίθεται σήμερα στη Βουλή κατά της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη, για «δήθεν απουσία» της από τη διαδικασία συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησης που είχε κατατεθεί», τονίζει το υπουργείο και συνεχίζει:

«Η Επίκαιρη Ερώτηση με αριθμό πρωτοκόλλου 506/20.2.2017 κατατέθηκε στις 20/2/2017 και υποβλήθηκε στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης στις 21/2/2017, ενώ ήταν γνωστό ότι η Υπουργός θα απουσιάζει σε επίσημο ταξίδι στη Γεωργία, όπου θα είχε επίσημες συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Δικαιοσύνης της Γεωργίας, αρμόδια για θέματα διοικητικής μεταρρύθμισης. Ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε επιστροφή της Υπουργού στις 24/2/2017, ο οποίος εκτάκτως μεταβλήθηκε για το βράδυ της Πέμπτης, 23/2/2017».

Το υπουργείο επισημαίνει πως υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με το «γραφείο του κ. Λοβέρδου και συμφωνήθηκε η Επίκαιρη Ερώτηση να μην συζητηθεί την Παρασκευή 24/02/2017 όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί».

«Στο πλαίσιο της επικοινωνίας συμφωνήθηκε να υπάρξει νεώτερη συνεννόηση την επόμενη Παρασκευή μεταξύ των γραφείων της κ. Γεροβασίλη και του κ. Λοβέρδου, ώστε να επανακατατεθεί η Επίκαιρη Ερώτηση σε νεώτερο χρόνο, δεδομένου ότι, όπως ειπώθηκε από το γραφείο του κ. Λοβέρδου, ο ίδιος θα απουσίαζε σε ταξίδι στο εξωτερικό την επόμενη εβδομάδα», αναφέρεται.

Διαβάστε επίσης:

Βουλή: Έξαλλος ο Λοβέρδος με τη Γεροβασίλη και συνεργάτη υπουργού

ΔΗΜΟΦΙΛΗ