ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μουζάλας: «Η συμφωνία με Τουρκία δεν είναι ταγιέρ να πάρεις μόνο τη φούστα»

Μουζάλας: «Η συμφωνία με Τουρκία δεν είναι ταγιέρ να πάρεις μόνο τη φούστα»
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Χαμένοι» είναι μετανάστες με αποφάσεις απέλασης, παραδέχθηκε από το βήμα της Βουλής ο Γιάννης Μουζάλας, προτείνοντας να τίθενται υπό κράτηση για να μην εξαφανίζονται.

Στη συζήτηση επερώτησης βουλευτών της Ένωσης Κεντρώων ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής θέλοντας να υπερασπιστεί την απόφαση για τη δημιουργία προαναχωρησιακών κέντρων, θύμισε με τα λεγόμενα του παλαιότερη δήλωση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, μίλησε για μετανάστες που ....εξαφανίζονται στα νησιά.

«Είπαμε πρέπει φτιαχτούν προαναχωρησιακά κέντρα στα νησιά με άλλη λογική, όχι ότι όποιος μπαίνει για παράπτωμα πάει εκεί, αλλά με τη λογική ότι για να μπορέσει να είναι το άσυλο αποδοτικό χρειάζεται για κάποιους η κράτηση γιατί εξαφανίζονται. Βγαίνει η απόφαση για την επιστροφή τους και δεν τους βρίσκουμε», είπε και ανακοίνωσε ότι το προαναχωρησιακό κέντρο στη Σάμο θα είναι έτοιμο σε 20 μέρες και στην Κω σε ένα μήνα.

Επί της ουσίας της επερώτησης ανέφερε ότι η κυβέρνηση τα κατάφερε παρά τα λάθη που προέκυψαν στην πορεία, παραδέχθηκε για άλλη μια φορά ότι δεν τα πήγαν καλά στα νησιά και επέρριψε ευθύνες σε τοπικούς παράγοντες και στελέχη της αντιπολίτευσης. Σχολίασε πάντως, ότι «δεν είμαι βλάκας να τα βάζω με τους δημάρχους».

Σε ότι αφορά στην συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας είπε πως «είναι ταγιέρ, δεν μπορείς να πάρεις μόνον τη φούστα» και προειδοποίησε πως αν καταπέσει οι ροές θα ανέλθουν σε 2.500 έως 7.000 ημερησίως.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ