ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πηγές Υπουργείου Άμυνας: Φόβος θερμού επεισοδίου ανοικτά της Κύπρου τον Ιούνιο

Πηγές Υπουργείου Άμυνας: Φόβος θερμού επεισοδίου ανοικτά της Κύπρου τον Ιούνιο
EUROKINISSI/ΥΕΘΑ/φωτογραφία αρχείου

Έντονη ανησυχία επικρατεί στο υπουργείο Άμυνας για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου το καλοκαίρι, με ανώτατες πηγές να διαβεβαιώνουν ότι η Ελλάδα είναι σε ετοιμότητα.

Οι πηγές του υπουργείου Άμυνας αποκάλυψαν ότι αναμένουν επεισόδιο τον Ιούνιο στα χωρικά ύδατα της Κύπρου, όταν θα ξεκινήσει η γεώτρηση για εξεύρεση φυσικού αερίου από την γαλλική εταιρία Total. «Πιστεύουμε ότι αυτοί θα κάνουν ιστορία τον Ιούνιο», έλεγαν και θύμιζαν ότι «το έχουν κάνει και στο παρελθόν, όταν η Τουρκία έστειλε το ερευνητικό πλοίο «Barbaros».

Διαβεβαίωναν ωστόσο, ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας, σημειώνοντας μάλιστα, ότι έχει αυξηθεί η στρατιωτική παρουσία στα νησιά, από 17% σε 48%.

«Όλα τα νησιά είναι φορτωμένα», επεσήμαναν επί λέξει. Η άποψη που επικρατεί πάντως, είναι πως η Τουρκία αντιμετωπίζει προβλήματα στη Συρία τα οποία προσπαθεί να «εξάγει» στο εξωτερικό.

Tουρκικές παραβιάσεις στο FIR Λευκωσίας

Εν τω μεταξύ από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης, παρατηρείται έντονο το φαινόμενο των παραβιάσεων του FIR Λευκωσίας από τουρκικά μαχητικά. Αν και οι συγκεκριμένες κινήσεις είναι συχνές, τις τελευταίες ώρες οι Τούρκοι φαίνεται να έχουν αυξήσει τις παραβιάσεις με τις κυπριακές Αρχές να έχουν προχωρήσει σε καταγγελίες ενώ το ΥΠΕΞ έχει ήδη εκδώσει σχετικές ΝΟΤΑΜ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ