ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποτάμι: «Αντικοινωνικές και αυτοκαταστροφικές» οι απεργίες στα ΜΜΜ

Ποτάμι: «Αντικοινωνικές και αυτοκαταστροφικές» οι απεργίες στα ΜΜΜ
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Αντικοινωνικές και αυτοκαταστροφικές» χαρακτηρίζει τις επαναλαμβανόμενες και δίχως επαρκή αιτιολόγηση απεργίες των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς, ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, ο οποίος κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.

Όπως επισημαίνει μεταξύ άλλων στην ερώτηση «Οι κινητοποιήσεις έρχονται ως αντίδραση των συνδικαλιστών της ΣΤΑ.ΣΥ. σε νομοθετική ρύθμιση, η οποία ψηφίστηκε με αυξημένη πλειοψηφία την προηγούμενη εβδομάδα στην Βουλή (όλα τα κόμματα πλην ΝΔ, Χρυσής Αυγής, και ΚΚΕ), με την οποία εκχωρείται στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) η εμπορική εκμετάλλευση σταθμών και χώρων της ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε.».

«Θα πρέπει να σημειωθεί, όμως, πως σήμερα τα έσοδα από την εμπορική εκμετάλλευση διαφημίσεων πάνω στους συρμούς, ενοικιάσεων αιθουσών και χώρων της εν λόγω εταιρίας, μόλις και μετά βίας αγγίζουν τα 10 εκατ. ευρώ ετησίως, ποσό το οποίο κρίνεται σημαντικά μικρότερο από τις δυνατότητες που παρέχουν οι αστικές συγκοινωνίες που διακινούν καθημερινά 1,5 εκατ. επιβάτες, ενώ η τιμολόγησή τους παραμένει ίδια με εκείνη του 2002 (!)», τονίζεται ακόμα.

Σύμφωνα με τον βουλευτή Ηρακλείου, ο εξορθολογισμός του όλου τοπίου επιβάλλεται για μια πληθώρα λόγων, μη εξαιρουμένων των υπονοιών πως οι συνδικαλιστές δεν θέλουν να φύγει η εμπορική εκμετάλλευση από τη διαχείριση της ΣΤΑ.ΣΥ., επειδή υπάρχει όφελος για τους ίδιους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ