ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διευκρινίσεις Μεϊμαράκη μετά τον συναγερμό για τους «τζάμπα μάγκες»

Διευκρινίσεις Μεϊμαράκη μετά τον συναγερμό για τους «τζάμπα μάγκες»
EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Συναγερμός σήμανε στη Νέα Δημοκρατία την Πέμπτη μετά τις δηλώσεις του πρώην προέδρου του κόμματος, Βαγγέλη Μεϊμαράκη στους διαδρόμους της Βουλής, ο οποίος φάνηκε να καταφέρεται εναντίον της στάσης που χαράζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ψήφιση ή όχι του νέου πακέτου μέτρων που θα φέρει η κυβέρνηση. 

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε εκ του ασφαλούς τη στάση που τηρεί σήμερα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για «τζάμπα μαγκιές».

Όπως είπε, οι συνθήκες του 2015 είναι πολύ διαφορετικές από τις σημερινές, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας δεν διέθετε τότε πλειοψηφία και υπήρχε κίνδυνος Grexit σε περίπτωση που δεν έλεγε «ναι» στη συμφωνία. «Τώρα εκ του ασφαλούς κάνεις το μάγκα και λες δεν ψηφίζω», συνέχισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, δηλώνοντας δικαιωμένος για τη στάση που τήρησε.

Αυτές οι δηλώσεις προκάλεσαν αναταραχή στο Μοσχάτο και σύμφωνα με πληροφορίες ο εκπρόσωπος Τύπου, κ. Κικίλιας επικοινώνησε με τον κ. Μεϊμαράκη.

Εκείνος με τη σειρά του, εξήγησε πως οι δηλώσεις του δεν αφορούσαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε καμία περίπτωση, αλλά τις δηλώσεις που είχε κάνει νωρίτερα ο κ. Βορίδης στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, o οποίος δήλωσε πως η Νέα Δημοκρατία δεν έπρεπε να ψηφίσει το τρίτο Μνημόνιο το καλοκαίρι του 2015. Αξίζει να σημειωθεί ότι τότε αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ήταν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Οι τόνοι προς στιγμήν πέφτουν στη Νέα Δημοκρατία, ενώ το ίδιο προσπάθησε και ο Μάκης Βορίδης μιλώντας στον ΑΝΤ1. Όπως είπε, ο κ. Βορίδης, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν αμφισβήτησε τις κεντρικές επιλογές και τη στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας και σημείωσε με νόημα πως το μείζον είναι το 2017 και όχι το 2015 γιατί οι πολιτικές συνθήκες διαφέρουν και τώρα η Νέα Δημοκρατία θα έριχνε την κυβέρνηση σε μία αντίστοιχη κατάσταση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ