ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαγενά: Σκοταδισμός αυτό που συμβαίνει με τα αποτεφρωτήρια

Βαγενά: Σκοταδισμός αυτό που συμβαίνει με τα αποτεφρωτήρια
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σε φορτισμένο κλίμα συζητήθηκε στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση της Άννας Βαγενά για την ανάγκη να λειτουργήσουν κέντρα αποτέφρωσης νεκρών με την ίδια να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της -αφού πρόσφατα έχασε τον σύζυγό της Λουκιανό Κηλαηδόνη και τον αντιπρόεδρο Σπύρο Λυκούδη εμφανώς συγκινημένο να της εκφράζει τη συμπαράστασή του.

Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης που απάντησε στην ερώτηση της ανακοίνωσε πως με νομοθετική ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση και θα έρθει σύντομα προς ψήφιση θα δοθεί και σε ιδιώτες η δυνατότητα λειτουργίας αποτεφρωτηρίων.

Στην τοποθέτησή του μίλησε για σκοταδιστικές δυνάμεις εντός της ελληνικής κοινωνίας που εμποδίζουν τους δήμους να προχωρήσουν στη δημιουργία κέντρων αποτέφρωσης επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρξει ένα μέτωπο προοδευτικών ανθρώπων.

BAGENA 1

(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

«Δεν μπορεί να υπάρχει αυτός ο Μεσαίωνας, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με το θρησκευτικό αίσθημα, εγώ όλο αυτό το δύσκολο διάστημα κάνω το σταυρό μου και προσεύχομαι στην Παναγία», είπε με δάκρυα στα μάτια η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο σύζυγός της, Λουκιανός Κηλαηδόνης είχε εκφράσει την επιθυμία να αποτεφρωθεί.

BAGENA 2

(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ