ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Τα επεισόδια στο Αιγαίο θα πυροδοτήσουν την εμπλοκή και άλλων βαλκανικών χωρών

Κουτσούμπας: Τα επεισόδια στο Αιγαίο θα πυροδοτήσουν την εμπλοκή και άλλων βαλκανικών χωρών
EUROKINISSI

Στα συνεχή θερμά επεισόδια στο Αιγαίο αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο Δημήτρης Κουτσούμπας προειδοποιώντας πως μπορεί να πυροδοτήσουν την εμπλοκή και άλλων βαλκανικών χωρών.

Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ αναφέρει ότι οι τουρκικές προκλήσεις μπορεί «να οδηγήσουν σε μια πιο γενικευμένη πολεμική αντιπαράθεση στο Αιγαίο, τη Θράκη, τα βόρεια σύνορά μας» ενώ παράλληλα αφήνει να εννοοηθεί πως στο πλευρό της Τουρκίας ενδέχεται να ταχθεί και η Αλβανία.

Όπως αναφέρει στη Real News:

Μας απασχολεί σοβαρά μια πιθανή σύγκρουση και όξυνση της κατάστασης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, αλλά και οι εξελίξεις στο Κυπριακό. Φυσικά δεν ταυτίζουμε ένα τουρκικό-ελληνικό επεισόδιο πολεμικής σύγκρουσης με έναν γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Όμως συνεχή θερμά επεισόδια και ένταση μπορεί να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη όξυνση, να πυροδοτήσουν εμπλοκή και άλλων βαλκανικών χωρών, να οδηγήσουν σε μια πιο γενικευμένη πολεμική αντιπαράθεση στο Αιγαίο, τη Θράκη, τα βόρεια σύνορά μας.

Όσον αφορά τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου για τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου «αν τολμήσει να πατήσει σε νησί, να δούμε πως θα φύγει...», ο Κουτσούμπας χαρακτηρίζει την συμπεριφορά αυτή ως «λεονταρισμούς» που εκδηλώνονται και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου, αναφέροντας ως παράδειγμα το ταξίδι συνύπαρξης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή, αναφέροντας πως έχουν ως στόχο να καλλιεργήσουν μια ψευδεπίγραφη «εθνική ομοψυχία».

Στα θέματα εσωτερικής πολιτικής, όσον αφορά τα αντισταθμιστικά μέτρα υποστηρίζει ότι: «Η μείωση του αφορολογήτου, που θα μας πάρει από την τσέπη το λιγότερο έναν ολόκληρο μισθό ή μια ολόκληρη σύνταξη, δεν αντισταθμίζεται». Και κατηγορεί τους βουλευτές της πλειοψηφίας ότι στο τέλος «όλοι σηκώνουν το χεράκι τους και ψηφίζουν βαριά αντιλαϊκά μέτρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ