ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Ξυδάκη - ΝΔ για την ΕΡΤ

Κόντρα Ξυδάκη - ΝΔ για την ΕΡΤ
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Πολιτική σύγκρουση μεταξύ του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Ξυδάκη και της Νέας Δημοκρατίας προέκυψε σήμερα μετά τις χθεσινές αναφορές του πρώτου σχετικά με τη δημόσια τηλεόραση.

ΝΔ: Ο Νίκος Ξυδάκης μας δικαίωσε απόλυτα για την ΕΡΤ

Ο Νίκος Ξυδάκης«δικαίωσε απόλυτα τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας» σχετικά με τηνΕΡΤ, αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ περί«τριτοκοσμικής» ΕΡΤ.

Η ΝΔ, με ανακοίνωσή της, τονίζει πως «ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ξυδάκης ομολόγησε, στους Δελφούς, την καθεστωτική αντίληψη της Κυβέρνησης, αναγνωρίζοντας ότι ‘η Ε.Ρ.Τ. είναι τραγική όπως είναι, είναι τριτοκοσμική αυτήν τη στιγμή’».

Το κόμμα στρέφεται κατά της κυβέρνησης, του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Δικαίωσε έτσι απόλυτα τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και τις καταγγελίες της για τις πρακτικές που ακολουθεί η Διοίκηση της Ε.Ρ.Τ. και την απόπειρα ελέγχου της ενημέρωσης από τους κ. Τσίπρα και Παππά».

Η κριτική της ΝΔ δεν σταμάτησε εκεί όμως, επεκτάθηκε και στον ίδιο τον κ. Ξυδάκη, ο οποίος «διέπραξε, όμως, και βαρύ ατόπημα, εκτοξεύοντας απαράδεκτους χαρακτηρισμούς για το σύνολο των δημοσιογράφων»

«Έμπλεξε τις αυταπόδεικτες αλήθειες για την Ε.Ρ.Τ. με ανοίκειες ύβρεις», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Απάντηση Ξυδάκη

Άμεση ήταν η απάντηση του Νίκου Ξυδάκη καθώς με ανακοίνωσή του κατηγορεί τη ΝΔ για μεθοδευμένα ψέματα και υποστηρίζει ότι "τα δάκρυά της για την ΕΡΤ δεν τα πιστεύει κανείς".

"Η Νέα Δημοκρατία συστηματικά και μεθοδευμένα προσπαθεί να δημιουργήσει πολιτικά γεγονότα βάσει μιας παλιάς γνώριμης τακτικής: Όσο πιο μεγάλο το ψέμα, τόσο πιο πιστευτό θα είναι. Είναι η πεπατημένη μιας επικοινωνίας - προπαγάνδας που βασίζεται στη στρέβλωση και την επιλεκτική αναπαραγωγή λέξεων ή φράσεων.

Πριν παίξουν το παιχνίδι της παραπληροφόρησης, ας αναλογιστούν τις τεράστιες ευθύνες που έχουν για το μαύρο στην ΕΡΤ το καλοκαίρι του 2013, το πάρτι των θαλασσοδανείων εις βάρος των μετόχων των τραπεζών και της επιχειρηματικότητας, την απαξίωση της δημόσιας τηλεόρασης και την συμβολή τους, έμμεση και άμεση, στην κρίση που μαστίζει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τα τελευταία χρόνια.

Τα δάκρυα τους για την ΕΡΤ, που παλεύει να σταθεί στα πόδια της, δεν τα πιστεύει κανείς.

Όσο για τη δημοσιογραφία της κλειδαρότρυπας, του λάιφστάιλ, της δολοφονίας προσωπικοτήτων και της εκτέλεσης συμβολαίων, στην οποία αναφέρθηκα στο φόρουμ εκτενώς, και αποκλειστικά σε αυτήν, κανείς χαρακτηρισμός δεν είναι ανοίκειος. Η δική μας αγωνία ταυτίζεται με την αγωνία όλων των άλλων, των πολλών πραγματικών δημοσιογράφων στα ΜΜΕ, για την επαγγελματική τους αξιοπρέπεια, τους όρους υγιούς αναπαραγωγής τους, και τη συμβολή τους στη λειτουργία της δημοκρατίας".

Διαβάστε επίσης:

Τσακνής προς Ξυδάκη: Πολύ συχνή η παρουσία σου στην τριτοκοσμική ΕΡΤ φίλε Νίκο

Ξυδάκης: Τραγική και τριτοκοσμική η ΕΡΤ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ