ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα δημοσκόπηση: Η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Νέα δημοσκόπηση: Η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Προβάδισμα 14 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στη δημοσκόπηση Σφυγμός της Prorata που διενεργήθηκε για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Συγκεκριμένα, στα ποσοστά δυνητικής επιρροής των κομμάτων, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 19% και η Νέα Δημοκρατία 33%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 10%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 9%, η Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι με 8%, η Ένωση Κεντρώων με 7%, 5% η Πλεύση Ελευθερίας και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4%.

Στο ερώτημα περί πρόωρων εκλογών τους επόμενους έξι μήνες, το 59% απαντά «Όχι», το 32% «Ναι» και το 9% «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ».

Όσον αφορά στις εξελίξεις στον «ενδιάμεσο χώρο» και στις προοπτικές του, το 22% απαντά ότι αυτές θα είναι καλύτερες εάν η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και η κίνηση των τριών πρώην υπουργών φτιάξουν νέο κόμμα, το 11% εάν όλοι στοιχηθούν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το 9% εάν το Ποτάμι και η κίνηση των τριών προχωρήσουν σε μία εκλογική συμμαχία. Ωστόσο, το μεγαλύτερο ποσοστό (58%) δηλώνει «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ