ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η υποδοχή του Τσίπρα στους Έλληνες αθλητές του Βελιγραδίου και η ατάκα της Στεφανίδη (pics)

Η υποδοχή του Τσίπρα στους Έλληνες αθλητές του Βελιγραδίου και η ατάκα της Στεφανίδη (pics)
EUROKINISSI/ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Την ελληνική αποστολή που συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού στίβου στο Βελιγράδι, με απολογισμό για την Ελλάδα ένα χρυσό, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο υποδέχτηκε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε εύθυμο κλίμα, ο πρωθυπουργός συνομίλησε επί πολύ ώρα με όλους τους αθλητές, τους οποίους συνεχάρη, ενώ γνώριζε τι επίδοση είχε κάνει ο κάθε αθλητής και αθλήτρια από τους παρευρισκόμενους.

Ιδιαίτερη συνομιλία είχε με την Ολυμπιονίκη του Ρίο και νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης στο άλμα επί κοντώ στο Βελιγράδι, Κατερίνα Στεφανίδη, την οποία ρώτησε «Πως είναι από εκεί ψηλά; Όταν ανεβαίνεις;», για να πάρει την απάντηση «Ο Κώστας (σ.σ. Φιλιππίδης) ήταν πιο ψηλά οπότε είχε καλύτερο... perspective».

4070519

Η ίδια, κατά την έξοδό της από το Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε πως ζητήσανε πολλά πράγματα από τον πρωθυπουργό, με βασικότερο το κλειστό της Παιανίας, ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά «Ο... άνθρωπος έχει άλλες δουλειές... νομίζω πως του φάγαμε την ώρα».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον φέρεται να έδειξε ο πρωθυπουργός και για τον νεότερο αθλητή της ελληνικής αποστολής, τον 17χρονο Εμμανουήλ Καραλή, ο οποίος συμμετείχε για πρώτη φορά στο επί κοντώ σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών.

Η ελληνική αποστολή απαρτιζόταν ακόμα από τον ασημένιο στο άλμα επί κοντώ ανδρών Κώστα Φιλιππίδη, τη χάλκινη στο τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου, τον Μιχάλη Σταματογιάννη, τη Ραφαέλα Σπανουδάκη που συμμετείχαν στη σφαιροβολία και στα 60 μέτρα αντίστοιχα και την Ελισάβετ Πεσιρίδου που αγωνίστηκε στα 60μ. εμπόδια.

4070524
4070484

Παρόντες ήταν και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο πρόεδρου του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος και οι προπονητές των αθλητών και αθλητριών.

Ο Αλέξης Τσίπρας άκουσε προσεκτικά τα θέματα που απασχολούν του Έλληνες και τις Ελληνίδες πρωταθλήτριες και δεσμεύτηκε πως το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου θα διεξαχθεί του χρόνου στο κλειστό της Παιανίας, όπου όπως τόνισε θα είναι κι εκείνος εκεί για να το παρακολουθήσει δια ζώσης.

4070497
4070499
4070529

Πηγή φωτογραφιών: Eurokinissi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ