ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η ανάπτυξη δεν θα έρθει με παχιά λόγια αλλά με επενδύσεις

Μητσοτάκης: Η ανάπτυξη δεν θα έρθει με παχιά λόγια αλλά με επενδύσεις
EUROKINISSI

Για την ενίσχυση του ρόλου της Αυτοδιοίκησης και την απλοποίηση των επιπέδων διακυβέρνησης, δεσμεύθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι με τον περιφερειάρχη Κρήτης και δημάρχους του νησιού, τονίζοντας παράλληλα ότι «η ανάπτυξη δεν θα έρθει με παχιά λόγια, αλλά με επενδύσεις».

«Δεν έχω καμία πρόθεση να λαϊκίσω», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε ότι υπάρχει πρόβλημα αξιοπιστίας γιατί «οι πολιτικοί υπόσχονται πράγματα που δεν μπορούν να κάνουν πράξη. Μακριά από εμένα αυτές οι λογικές».

Κατά τη συνάντηση, τόσο ο περιφερειάρχης, όσο και οι δήμαρχοι, έθεσαν τα ζητήματα που τους απασχολούν, όπως η γραφειοκρατία, η έλλειψη προσωπικού και πόρων, ο Καλλικράτης, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη μεγάλων αναπτυξιακών έργων στο νησί.

«Θέλουμε να σας εμπιστευτούμε. Θέλουμε να σας απελευθερώσουμε για να κάνετε καλύτερα τη δουλειά σας. Θα προχωρήσουμε σε γραφειοκρατική απλοποίηση. Είναι ανάγκη το κράτος να ασκεί έλεγχο. Αλλά, είναι άλλο ο έλεγχος νομιμότητας και άλλο ο έλεγχος σκοπιμότητας. Σκοπός μας είναι να απλοποιήσουμε τα επίπεδα διακυβέρνησης», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Επίσης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο σύστημα κινητικότητας στο δημόσιο, τονίζοντας πως δεν νοείται κινητικότητα χωρίς την σύμφωνη γνώμη του φορέα προέλευσης.

«Μια σωστή κινητικότητα θα κατέγραφε τις πραγματικές ανάγκες των δήμων και θα δημιουργούσε πρότυπα οργανογράμματα», είπε και πρόσθεσε: «Προτεραιότητα είναι το εξειδικευμένο προσωπικό. Δυστυχώς, η σημερινή κυβέρνηση βλέπει διαφορετικά τα ζητήματα των προσλήψεων. Στόχος μας είναι να αντιμετωπίσουμε τις πραγματικές ανάγκες. Και πρέπει, κάποια στιγμή, να σταματήσει η φάμπρικα των συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Αυτές είναι οι λογικές που χρεοκόπησαν τη χώρα».

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως η Νέα Δημοκρατία είναι αντίθετη στην έννοια της απλής αναλογικής, τόσο σε κεντρικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο δήμων. «Με την απλή αναλογική θα καταστούν οι δήμοι μη κυβερνήσιμοι», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναγνώρισε την μεγάλη έλλειψη στον τομέα των υποδομών του νησιού και αναφερόμενος στα μεγάλα έργα της Κρήτης τόνισε, ότι είναι υπέρ της ολοκλήρωσης του ΒΟΑΚ, συμφωνώντας με την πρόταση της περιφέρειας και λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχουν χαθεί πολλές ζωές για να σφυρίζουμε αδιάφορα», ενώ μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή του θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην οδική ασφάλεια στο υπάρχον οδικό δίκτυο, όπως είπε.

Αναφερόμενος στο αεροδρόμιο Καστελίου, είπε πως περίμενε περισσότερο ανταγωνισμό, αλλά αφού υπάρχει μια τέτοια εταιρία, το έργο πρέπει να προχωρήσει, ώστε να προσελκύσει περισσότερες πτήσεις. Παράλληλα ανέφερε, πως πρέπει να γίνουν διορθωτικές παρεμβάσεις στο αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ και στον τομέα του τουρισμού, επισημαίνοντας ότι καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξή του πρέπει να παίξει και η ενδοχώρα του νησιού.

Καταλήγοντας, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Σκοπός μου είναι να προβάλλουμε ένα διαφορετικό είδος πολιτικού λόγου. Ο κόσμος έχει κουραστεί από τον λαϊκισμό. Έχει κουραστεί από τις ψεύτικες υποσχέσεις. Και δεν θέλει άλλο παχιά λόγια και πλούσια προγράμματα που δεν μπορούν να υλοποιηθούν. Η χώρα είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Έχει, όμως, ταυτόχρονα και πολύ σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης. Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να τις ξεκλειδώσει. Η ανάπτυξη χρειάζεται άλλη φιλοσοφία, χρειάζεται επενδύσεις. Μπορούμε να την υπηρετήσουμε αυτή την πολιτική».

Μετά τη συνάντηση ο κ. Μητσοτάκης περιόδευσε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και είχε συνομιλίες με καταστηματάρχες και καταναλωτές, ενώ δεν έλειψαν τα κεράσματα με τσικουδιά, αλλά και οι μαντινάδες από πολίτες. Όπως: «Με κάθε τρόπο βγες μπροστά και κάμε ότι πρέπει, να διώξεις την Αριστερά αυριανέ ηγέτη» και «Μη ξεχνάς τον τόπο σου και την καταγωγή σου αυριανέ πρωθυπουργέ να το ‘χεις για τιμή σου».

Στη συνάντηση στην Περιφέρεια, αλλά και στη συνέχεια στην περιοδεία στην πόλη, μετείχαν ο γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, ο βουλευτής Λασιθίου και πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο βουλευτής Ρεθύμνης, Γιάννη Κεφαλογιάννη και στελέχη του κόμματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ