«Παράθυρο» από Κατρούγκαλο για τουρκικές συγκεντρώσεις στην Ελλάδα
«O κανόνας στην Ευρώπη είναι να γίνονται τέτοιες συγκεντρώσεις» δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε με τις απαγορεύσεις συγκεντρώσεων σε ευρωπαϊκές χώρες για το τουρκικό δημοψήφισμα.
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, πήρε θέση στην κόντρα Ολλανδίας-Τουρκίας με αφορμή τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του Μελβούτ Τσαβούσογλου ενόψει του τουρκικού δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου λέγοντας πως:
Συγκεκριμένα, στις δηλώσεις του, στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, αναφορικά με την απαγόρευση συγκεντρώσεων από τις ολλανδικές αρχές, ο κ. Κατρούγκαλος είπε:
«Δεν μπορώ να κρίνω τις εσωτερικές πολιτικές αποφάσεις άλλων χωρών, αλλά ο κανόνας στην Ευρώπη είναι να γίνονται τέτοιες συγκεντρώσεις. Το μόνο πρόβλημα που τίθεται είναι εκείνο της δημόσιας ασφάλειας».
Ο υπουργός τόνισε δεν επιτρέπεται το προεκλογικό κλίμα να επεμβαίνει και να «δηλητηριάζει» τις σχέσεις μεταξύ των κρατών.
Όσο για το ενδεχόμενο να γίνουν αντίστοιχες προεκλογικές ομιλίες στην Ελλάδα , ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε:
«Εμείς προσπαθούμε πάντοτε οι σχέσεις μας με την Τουρκία να είναι φιλικές. Έχουν γίνει στο παρελθόν επισκέψεις Τούρκων αξιωματούχων στη Θράκη».
Τέλος, ο υπουργός ανοίγοντας «παράθυρο» στις συγκεντρώσεις και στη χώρα μας είπε:
«Δεν υπάρχει λόγος να απαγορεύσουμε την επικοινωνία μαζί τους, αλλά από την άλλη δεν υπάρχει και κανένας λόγος να τροφοδοτήσουμε μια ένταση, που αυτή τη στιγμή υπάρχει στην Ευρώπη και κινδυνεύει να δημιουργήσει προβλήματα στη σχέση μας».
Ρομπότ της XPeng που μόλις συναρμολογήθηκε βγαίνει μόνο του περπατώντας από τη γραμμή παραγωγής
11:50
Πρωθυπουργός της Δανίας: «Ανεύθυνη» η εκτόξευση φωτοβολίδων από ρωσική φρεγάτα σε ελικόπτερό μας
11:44
Μη κρατικά πανεπιστήμια: Αναγνωρίζεται με τροπολογία ο χρόνος σπουδών των φοιτητών
11:36
Θεσσαλονίκη: Άνδρας ανασύρθηκε νεκρός από την θαλάσσια περιοχή του Ποσειδωνίου
11:33