ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έτοιμη την Μεγάλη Πέμπτη η Κορίνθου-Πατρών λέει ο Χρήστος Σπίρτζης

Έτοιμη την Μεγάλη Πέμπτη η Κορίνθου-Πατρών λέει ο Χρήστος Σπίρτζης
Φωτογραφία Αρχείου ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΣΧΑΛΗ/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πρόσκληση στους βουλευτές της Αχαΐας να γιορτάσουν την Μεγάλη Πέμπτη με ούζο και τσίπουρο στην πλατεία της Πάτρας την παράδοση του οδικού άξονα Κορίνθου – Πατρών, εκτός από τρία –τέσσερα σημεία που θα καθυστερήσουν, απηύθυνε από το βήμα της Βουλής ο Χρήστος Σπίρτζης.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση διευκρίνισε ότι στα σημεία που καθυστερούν εμπλέκεται η αρχαιολογική υπηρεσία ή υπάρχουν έργα του ΟΣΕ και πως τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι.

Στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του Θεόδωρου Παπαθεοδώρου με αντικείμενο «σημαντικές καθυστερήσεις στην κατασκευή του οδικού άξονα Πατρών - Πύργου» και την εμπλοκή της εταιρίας «Τοξότη» του κ. Καλογρίτσα, ο Χρήστος Σπίρτζης ανέφερε πως υπάρχει πράγματι καθυστέρηση δύο μηνών και πως δεν ενδιαφέρει την κυβέρνηση ποιος είναι ο προσωρινός μειοδότης.

«Δεν μας νοιάζει ποιος είναι ο προσωρινός μειοδότης, να δούμε ποιος θα είναι ο τελικός γιατί είναι διαφανέστατες οι διαδικασίες, εμείς έχουμε να κάνουμε ακόμα τέσσερις διαγωνισμούς για να σταλεί ο φάκελος του συνολικού έργου στα ευρωπαϊκά όργανα», είπε και πρόσθεσε πως αν αδυνατεί ο «Τοξότης» να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του δεν είναι θέμα του υπουργού, αλλά των αρμόδιων υπηρεσιών.

Σε ότι αφορά στην υπόθεση της Τράπεζας Αττικής και την μήνυση που έχει υποβάλλει εναντίον της η ΤτΕ, άφησε αιχμές κατά του διοικητή της. «Δεν κάνουμε εμείς παρεμβάσεις στην τράπεζα. Οι προηγούμενοι έκαναν. Αν δεν έκανε έως τώρα ελέγχους η ΤτΕ τότε το πρόβλημα το έχει αυτή. Πάρτε τηλέφωνο το φίλο σας τον Στουρνάρα να ρωτήσετε», ανέφερε.

Λίγο παρακάτω, είπε πάντως, πως χαίρεται που ο κ. Στουρνάρας και στελέχη της ΤτΕ αποφάσισαν να βάλουν το μαχαίρι στο κόκκαλο και έλεγξαν στο σύνολο του τραπεζικού συστήματος.

«Το είχα ζητήσει και εγώ ως πρόεδρος του ΤΕΕ πριν 5 χρόνια όταν η τότε κυβέρνηση επιχειρούσε να την πουλήσει», υποστήριξε ο Χρήστος Σπίρτζης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ