ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας-Καμίνης συζήτησαν πρωτοβουλίες για μια βιώσιμη Αθήνα (pics)

Τσίπρας-Καμίνης συζήτησαν πρωτοβουλίες για μια βιώσιμη Αθήνα (pics)
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης στις προσπάθειες του δήμου Αθηναίων εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της συνάντησής του με τον Γιώργο Καμίνη την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσουν πρωτοβουλίες για μια Αθήνα βιώσιμη και ασφαλή και τόνισε πως αντικείμενο της συνομιλίας τους ήταν να μοιραστούν σκέψεις για το κοινό όραμα για την πόλη.

Υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς, επισημαίνοντας ότι οι τελικές αποφάσεις ανήκουν στον Δήμο, «αρκεί να εξασφαλίσουμε θεσμική αρτιότητα και οικονομική βιωσιμότητα».

Τέλος ο κ. Τσίπρας έκανε ειδική αναφορά στην τουριστική ανάπτυξη της πρωτεύουσας, λέγοντας πως μπορούμε να κινηθούμε μαζί μιας και η Αθήνα γίνεται ελκυστικός τουριστικός προορισμός.

tsipras kaminis 3
tsipras kaminis 4

Από την πλευρά του ο κ. Καμίνης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την πρόσκληση και ζήτησε να υπάρξει στενή συνεργασία της αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού με την κυβέρνηση.

tsipras kaminis 5

Για την Αθήνα παρουσιάζεται μεγάλη ευκαιρία, καθώς για τρίτη χρόνια καταγράφει αύξηση του τουρισμού, είπε ο δήμαρχος Αθηναίων, τονίζοντας την ανάγκη να μην δίδεται η εντύπωση μιας ανασφαλούς πόλης, με εικόνες υποβάθμισης. Έχω να μοιραστώ πολλά μαζί σας και για το θεσμικό κομμάτι αλλά και για το οικονομικό, είπε μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αθηναίων.

tsipras kaminis 7
tsipras kaminis 8

πηγή φωτογραφιών: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ