ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Χατζηδάκης: Πληρώνουμε το κόστος της κυβερνητικής αναξιοπιστίας

Κ. Χατζηδάκης: Πληρώνουμε το κόστος της κυβερνητικής αναξιοπιστίας
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Πληρώνουμε ακόμα την διαπραγμάτευση», τονίζει ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος εκτιμά πως όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του αυριανού Eurogroup, θα αποτελεί μία επιβεβαίωση της αποτυχίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Εάν η αξιολόγηση κλείσει, με μέτρα που θα είναι το «κόστος της κυβερνητικής αναξιοπιστίας», το Μαξίμου θα προτάξει κάποια αντισταθμιστικά μέτρα, δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο κ. Χατζηδάκης, σημειώνοντας πως σε περίπτωση που δεν καρποφορήσουν οι διαβουλεύσεις, η κυβέρνηση θα επιτεθεί σε ΔΝΤ, Σόιμπλε και Νέα Δημοκρατία, πριν κατέβει, τελικώς, σε εκλογές.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση «απέχθεια προς την επιχειρηματικότητα», επισημαίνοντας πως ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας με τους δείκτες ανάπτυξης στο 0,4%, δύο χρόνια μετά έχει να επιδείξει την επιστροφή στο 0%.

«Ανεξαρτήτως προθέσεων τα πράγματα έχουν πάει προς τα πίσω», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «οι φτωχοί άνθρωποι πληρώνουν περισσότερο την ανικανότητα αυτής της κυβέρνησης. Πληρώνουμε ακόμα την διαπραγμάτευση».

Ο κ. Χατζηδάκης υπενθύμισε πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζητούσε από την κυβέρνηση Σαμαρά, μέτρα ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ, για την περασμένη διετία, κατά την οποία η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσε τελικά μέτρα 6 δισεκατομμυρίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ