ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Φρεγάτα Λήμνος ο Καμμένος, μετά την αποχώρηση της Ελλάδας από ΝΑΤΟϊκή άσκηση

Στη Φρεγάτα Λήμνος ο Καμμένος, μετά την αποχώρηση της Ελλάδας από ΝΑΤΟϊκή άσκηση
υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Με αποχώρηση από την άσκηση, σε συνδυασμό με την αιφνιδιαστική επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, στη Φρεγάτα «ΛΗΜΝΟΣ», «απάντησε» η Ελλάδα στην απόφαση του ΝΑΤΟ να αποκλείσει, έπειτα από απαίτηση της Τουρκίας, την περιοχή της Λήμνου από ΝΑΤΟϊκή άσκηση, που είναι προγραμματισμένη για σήμερα.

Η Ελλάδα ενημερώθηκε με καθυστέρηση από το ΝΑΤΟ για τον αποκλεισμό της Λήμνου από τη συγκεκριμένη άσκηση και, μετά τια απαραίτητες ενέργειες και διαμαρτυρίες, πήρε την απόφαση να μην συμμετάσχει σε αυτήν.

Ακολούθως, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Ιωάννη Παυλόπουλο ΠΝ, πραγματοποιεί επίσκεψη στη Φρεγάτα «ΛΗΜΝΟΣ», η οποία εκτελεί καθήκοντα πλοίου επιχείρησης φυλακής σκοπούντος και στο πλαίσιο προετοιμασίας της προγραμματισμένης Άσκησης «ΑΣΤΡΑΠΗ 3/17».

Η Άσκηση «ΑΣΤΡΑΠΗ 3/17» είναι εθνική τεχνική άσκηση που θα διεξαχθεί στη θαλάσσια περιοχή του κεντρικού Αιγαίου από το βράδυ της 20ής Μαρτίου 2017 έως το βράδυ της 22ας Μαρτίου 2017. Συμμετέχουν φρεγάτες, πλοία γενικής υποστήριξης, υποβρύχια και πυραυλάκατοι.

3 big

ΔΗΜΟΦΙΛΗ