ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποτάμι: Ίσα δικαιώματα στις συντάξεις και τις ελαφρύνσεις για αιρετούς και πολίτες

Ποτάμι: Ίσα δικαιώματα στις συντάξεις και τις ελαφρύνσεις για αιρετούς και πολίτες
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Εναρμόνιση των συντάξεων των βουλευτών και άλλων αιρετών με εκείνες των υπόλοιπων πολιτών ζητά το Ποτάμι με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή ο Γιώργος Αμυράς και Γιώργος Μαυρωτάς.

Οι βουλευτές κάνουν λόγο για έλλειμμα εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στο πολιτικό σύστημα που διογκώνεται κι από το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό ζήτημα, που διέπεται από άλλους κανόνες για τους πολίτες και άλλους για τους αιρετούς όπως βουλευτές, δημάρχους, πρώην νομάρχες κ.ο.κ.

«Ο νόμος 4387/2016 της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το νέο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό σύστημα και τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) πλήττει μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας και ιδίως τους αυτοαπασχολούμενους, ενώ παρουσιάζει στην πράξη πολλά προβλήματα εφαρμογής, αναδεικνύεται ότι οι σχετικές διατάξεις του για την υπαγωγή στον ΕΦΚΑ δεν αφορούν τους βουλευτές και τους λοιπούς αιρετούς», αναφέρουν.

Οι κ.κ. Αμυράς και Μαυρωτάς σημειώνουν ότι είναι απολύτως απαραίτητη η ύπαρξη διαφάνειας και σαφήνειας στους νόμους, προκειμένου ο πολίτης να είναι σε θέση να γνωρίζει τι πραγματικά ισχύει και να μην αφήνονται υπόνοιες για «παράθυρα» σε ημετέρους και σε ευνοούμενους της κάθε κυβέρνησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ