ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Ο τουρισμός άντεξε μέσα στην κρίση και έδωσε ώθηση στην οικονομία

Τσίπρας: Ο τουρισμός άντεξε μέσα στην κρίση και έδωσε ώθηση στην οικονομία
Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Συνάντηση με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΣΕΤΕ) είχε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. «Πρέπει να είστε από τους λίγους Έλληνες που έχασαν το στοίχημα και είναι χαρούμενοι», είπε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΕΤΕ Ανδρέα Ανδρεάδη καθώς το 2016 ήταν χρόνια ρεκόρ για τον τουρισμό. Οι αφίξεις των τουριστών άγγιξαν τα 27,5 εκατομμύρια, 1,5 εκατομμύρια επισκέπτες περισσότεροι από το 2015.

«Το στοίχημα το κέρδισε ο τουρισμός. Έχουμε μια συνεχή άνοδο» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και εκτίμησε ότι τα 30 εκατομμύρια αφίξεις είναι ρεαλιστικός στόχος για το 2017.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι ο τουρισμός άντεξε μέσα στην κρίση και έδωσε ώθηση στην ελληνική οικονομία.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης σημείωσε ότι το 2021 μπορούν τα έσοδα του τουρισμού να κινηθούν μεταξύ 19 και 20 δισ. ευρώ με τον αριθμό των τουριστών να αγγίζουν τα 35 εκατομμύρια. Ζήτησε πάντως να επιλυθούν κάποια ζητήματα, με στόχο να «βγει» το πρόγραμμα και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

4082825

(Πηγή: Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ )

Ο κ. Ανδρεάδης επεσήμανε επίσης ότι ο τουρισμός θα συμβάλει σε αυτή την κατεύθυνση, ενώ αναφερθείς στο τέλος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία, σημείωσε ότι ο Πρωθυπουργός θα δει το θέμα μόλις οι δημοσιονομικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Ανδρεάδης είπε πως έχει την εικόνα ότι πάμε σε κλείσιμο της αξιολόγησης. Ερωτηθείς εάν συζητήθηκε το θέμα με τον Πρωθυπουργό, απάντησε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι αισιόδοξος ότι θα κλείσει η αξιολόγηση σύντομα.

4082806

(Πηγή: Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ )

4082804

(Πηγή: Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ )

ΔΗΜΟΦΙΛΗ