ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Να καταπολεμήσουμε το στιγματισμό και τις προκαταλήψεις

Κ. Μητσοτάκης: Να καταπολεμήσουμε το στιγματισμό και τις προκαταλήψεις

Επίσκεψη στην Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων-Παιδιών Νοητικά Υστερούντων (ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ) πραγματοποίησε, το πρωί της Τρίτης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Σύνδρομο Down.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανάφερε πως σήμερα είναι μια μέρα στην οποία πρέπει να αναλογιστούμε τι παραπάνω μπορούμε να κάνουμε ώστε να στηρίξουμε τα παιδιά τα οποία έχουν βαριές μορφές νοητικής υστέρησης.

Τόνισε την ανάγκη για καταπολέμηση των στιγματισμών και των προκαταλήψεων προς αυτά τα άτομα. Πρόσθεσε πως η δομή που έχει επισκεφθεί, πρέπει να παραμείνει ανοιχτή και με τη σωστή φροντίδα να μπορεί να προσφέρει μια ποιοτική ζωή σε αυτά τα άτομα, δίνοντάς τους την ευκαιρία να αξιοποιούν όσες δυνατότητες έχουν.

«Αυτό είναι το δικό μας, πρώτιστο, μέλημα. Αυτό θα κάνουμε. Ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα, αλλά θέλω να γνωρίζετε ότι υπάρχει και η ευαισθησία και το ενδιαφέρον να ασχοληθούμε πρωτίστως με αυτούς που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη» είπε και στη συνέχεια ευχαρίστησε και σύγχαιρε το Διοικητικό Συμβούλιο και τους εργαζομένους:

«Και θέλω να γνωρίζετε ότι, ως Νέα Δημοκρατία, θα είμαστε κοντά και σε εσάς, αλλά και σε όλες τις δομές, σε όλα τα φιλανθρωπικά σωματεία, τα οποία προσφέρουν με πραγματική ψυχική υπέρβαση, ένα τόσο σπουδαίο, ένα τόσο εξαιρετικό έργο στα παιδιά που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Δεν θα κουραστώ να λέω ότι ο βαθμός ευαισθησίας και ωριμότητας μίας κοινωνίας κρίνεται, πρωτίστως, από το πως αντιμετωπίζει αυτούς που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη. Και εσείς, το κάνετε με τρόπο εξαιρετικό. Και πάλι θέλω γι' αυτό να σας συγχαρώ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ