ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Όχι» της ΝΔ στα νέα δημοσιονομικά μέτρα

«Όχι» της ΝΔ στα νέα δημοσιονομικά μέτρα
Eurokinissi/φώτο αρχείου

Την άρνηση της Νέας Δημοκρατίας να ψηφίσει τα νέα δημοσιονομικά μέτρα που πρόκειται να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή εξέφρασε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ο κ. Χατζηδάκης απαντώντας τόσο στις δηλώσεις Σόιμπλε όσο και στη φημολογία ότι το ΔΝΤ πρόκειται να ζητήσει από την αξιωματική αντιπολίτευση την αποδοχή των μέτρων και για μετά το 2018, σημείωσε ότι αν και η ΝΔ δεν έχει πρόθεση να ψηφίσει τα μέτρα, σέβεται την συνέχεια του κράτους και θα επιδιώξει να αλλάξει το δημοσιονομικό μείγμα μετά από συνεννόηση με τους εταίρους.

«Δεν θα ξεπλύνουμε τα λάθη της κυβέρνησης», δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης, προσθέτοντας πως τα νέα μέτρα έρχονται λόγω των αποτυχιών της κυβέρνησης και «φέρουν την υπογραφή Τσίπρα και Καμμένου».

Παράλληλα, δήλωσε ότι η ΝΔ δεν υποκρίνεται πως διαθέτει τη «μαγική γομολάστιχα» με την οποία θα σβήσει τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο και υποστήριξε ότι η ανατροπή της λιτότητας θα επιτευχθεί μόνο μέσω της επανεκκίνησης της οικονομίας.

Υπογράμμισε, τέλος, πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οφείλει να ξεκαθαρίσει τη θέση της όσον αφορά τα μέτρα, σε μία περίοδο που απαιτείται πολιτική υπευθυνότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ