ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρούγκαλος: Κανένα αίτημα για προεκλογικές συγκεντρώσεις Τούρκων στην Ελλάδα

Κατρούγκαλος: Κανένα αίτημα για προεκλογικές συγκεντρώσεις Τούρκων στην Ελλάδα
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Ουδέποτε τέθηκε ζήτημα και δεν έχει υποβληθεί αίτημα για πραγματοποίηση προεκλογικών συγκεντρώσεων από Τούρκους αξιωματούχους στην Ελλάδα», διαβεβαίωσε τη Βουλή ο Γιώργος Κατρούγκαλος, υποστηρίζοντας παράλληλα πως κι ο ίδιος ουδέποτε μίλησε για τουρκικές προεκλογικές συγκεντρώσεις.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών απέδωσε στη γνωστή –όπως είπε- μονταζιέρα την παραποίηση των δηλώσεων του ότι απηύθυνε πρόσκληση για πραγματοποίηση τέτοιων συγκεντρώσεων. Πρόσθεσε δε, ότι ποτέ κανείς από την κυβέρνηση δεν μίλησε για πολιτικές συγκεντρώσεις, αλλά για επισκέψεις αξιωματούχων προκειμένου να δουν ομοθρήσκους τους.

Επιβεβαίωσε πάντως, ότι οι τουρκικές αρχές έχουν υποβάλλει αίτημα να στηθούν σε προξενεία εκλογικά τμήματα καθώς υπάρχουν Τούρκοι ψηφοφόροι στη χώρα μας και συγκεκριμένα 9.006 στην Αθήνα, 758 στη Θεσσαλονίκη, 456 στη Ρόδο και 264 στην Κομοτηνή. Οι περισσότεροι, είπε, απ’ αυτούς είναι ομογενείς από την Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο και την Τένεδο.

Αναπτύσσοντας την επίκαιρη ερώτηση του ο Δημήτρης Σταμάτης χαρακτήρισε τουλάχιστον άτοπη την έμμεση πρόσκληση που απηύθυνε ο Γιώργος Κατρούγκαλος σε μία περίοδο που -όπως είπε- υπάρχει σκληρή αντιπαλότητα της υπόλοιπης Ευρώπης με την Τουρκία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ