ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Σία Αναγνωστοπούλου απειλεί με προσφυγή στη δικαιοσύνη για το σεξιστικό σχόλιο

Η Σία Αναγνωστοπούλου απειλεί με προσφυγή στη δικαιοσύνη για το σεξιστικό σχόλιο
eurokinissi (αρχείου)

Λίγες ώρες μετά την απομάκρυνση του διευθυντή της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης για το σεξιστικό σχόλιο κατά της Σίας Αναγνωστοπούλου, η  πρώην υπουργός επέστρεψε με νέα ανάρτηση στο facebook, όπου χαρακτηρίζει την επίθεση του κ. Κούλα «πολιτικά αήθη»

«Ευτυχώς η ΟΝΝΕΔ αντέδρασε στην πολιτικά αήθη επίθεση του διευθυντή της στη Θεσσαλονίκη», γράφει η κ. Αναγνωστοπούλου.

Και συμπληρώνει:

«Η αξία του ανθρώπου δεν προσδιορίζεται ούτε εμφανισιακά, ούτε ηλικιακά, ούτε με βάση το χρώμα, την κατάσταση ή την γεωγραφία. Όταν θίγεται ο πυρήνας της συνταγματικής τάξης, τότε η Ακροδεξιά και η εξοικείωση της κοινωνίας με τον φασισμό δεν αργεί καθόλου»

Capture

Η ανάρτηση της Σίας Αναγνωστοπούλου:

Ευτυχώς η ΟΝΝΕΔ αντέδρασε στην πολιτικά αήθη επίθεση του διευθυντή της στη Θεσσαλονίκη. Όμως, επειδή το κακό έχει παραγίνει και δεν αφορά μεμονωμένες περιπτώσεις, αλλά ένα μεγάλο μέρος αυτών που έχουν λόγο στον δημόσιο χώρο (πολιτικοί, δημοσιογράφοι, ιεράρχες, κλπ), και οι οποίοι μπορούν ανέξοδα να προσβάλλουν (κι εκπαιδεύουν και τους νεότερους στην προσβολή) την προσωπικότητα άλλοτε γυναικών ή ανδρών, άλλοτε προσφύγων ή μεταναστών, ομοφυλόφιλων, έγχρωμων, κλπ., η προσφυγή στη Δικαιοσύνη καταντάει να είναι ο μοναδικός δρόμος. Πολύ απλά, δεν μπορεί ο καθένας ή η καθεμιά να λέει ό,τι θέλει, όταν αυτό που λέει θίγει τον πυρήνα της συνταγματικής τάξης και των ευρωπαϊκών αξιών που είναι ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου. Και η αξία του ανθρώπου δεν προσδιορίζεται ούτε εμφανισιακά, ούτε ηλικιακά, ούτε με βάση το χρώμα, την κατάσταση ή την γεωγραφία. Όταν θίγεται ο πυρήνας της συνταγματικής τάξης, τότε η Ακροδεξιά και η εξοικείωση της κοινωνίας με τον φασισμό δεν αργεί καθόλου. Γι αυτό αντέδρασα στη δήλωση του Ντάισελμπλουμ. Γιατί εξοικειώνονται οι κοινωνίες με την προσβολή ανθρώπων, στη βάση του αν είναι "Νότιοι" ή "Βόρειοι", "πρόσφυγες" ή "κίτρινοι", γυναίκες ή άνδρες...

f110bf7350a65ae48ac8ddc555b609d8

Νωρίτερα, σχολιάζοντας την καυστική ανάρτηση – απάντηση της Σίας Αναγνωστοπούλου στον κ. Ντάισελμπλουμ, την οποία υπέγραψε ως «Μία "πουτ@ν@" του Νότου», ο Εμμανουήλ Κούλας είχε γράψει στο twitter:

«Η Αναγνωστοπούλου πιο εύκολα θα περνούσε για τσατσά παρά για πουτ@ν@ του Νότου».

111

Ακολούθησε η απάντηση της κυρίας Αναγνωστοπούλου, η οποία ζήτησε την άμεση παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας.
«Ο κύριος αυτός εκφράζει τη νεολαία της ΝΔ. Η ΝΔ τι λέει; Εν αναμονή...», έγραψε μεταξύ άλλων.

2222 copy

Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα ζήτησε την παρέμβαση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέροντας χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση:

«Ο τρόπος με τον οποίο επέλεξε να σχολιάσει ο διευθυντής της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, Εμμανουήλ Κούλας, τα όσα είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, για τον Γερούν Ντάισελμπλουμ είναι χυδαίος και αποκρουστικός».

Άμεση ήταν και η αντίδραση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Κώστα Δέρβου, ο οποίος έγραψε στο facebook ότι ζήτησε και έλαβε την παραίτηση του Εμμανουήλ Κούλα.

«Σεξιστικές και ρατσιστικές απόψεις, δεν βρίσκουν σύμφωνη την Οργάνωση, ούτε χωράνε στην ΟΝΝΕΔ» έγραψε χαρακτηριστικά.

33333

Η αρχική ανάρτηση της κυρίας Αναγνωστοπούλου έγραφε:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ