ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Επιτροπή Κανονισμού το θέμα των μετακλητών υπαλλήλων της Βουλής

Στην Επιτροπή Κανονισμού το θέμα των μετακλητών υπαλλήλων της Βουλής
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Απαντήσεις» στις επιθέσεις που δέχεται το πολιτικό σύστημα ζήτησαν μετά το δημοσίευμα που έκανε λόγο για μετατροπή των εργασιακών σχέσεων μετακλητών υπαλλήλων της Βουλής σε αορίστου χρόνου.

Το ζήτημα τέθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής με τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου να μιλά για ανακρίβεις και να διαψεύδει ότι υπήρξε μετατροπή εργασιακής σχέσης μετακλητού υπαλλήλου στη Βουλή. Στη διάρκεια της συζήτησης στην επιτροπή, βουλευτές της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού επέμειναν, εκφράζοντας φόβους ότι τροφοδοτείται ο λαϊκισμός.

«Αντιλαμβάνεστε, ότι μόνο η λέξη Βουλή που ακούγεται έξω είναι μια λέξη η οποία τους εξιτάρει σε άλλες σκέψεις, και συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Νομίζω ότι αυτά τα θέματα δεν θα πρέπει να τα κρύβουμε. Ασφαλώς και να βγουν στη δημοσιότητα. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε από τη δημοσιότητα», ανέφερε ο Γιάννης Τραγάκης από τη ΝΔ. «Το κυριότερο από όλα είναι ότι το οργανόγραμμα της Βουλής επιτρέπει σε εσάς -και μια φορά το συζητήσαμε και μαζί- να πάρετε παραπάνω υπαλλήλους και δεν το κάνατε. Αυτό το λέω επειδή αφορά εσάς. Άλλοι το έκαναν. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι αυτή η αγανάκτηση θα πρέπει να βγει και προς τα έξω με κάποιον τρόπο και με την ανακοίνωση που θα κάνουν ο κύριος γενικός γραμματέας και ο κύριος ειδικός γραμματέας σε ό,τι αφορά αυτό το θέμα των δύο ή τριών ανθρώπων», ανέφερε στη συνεδρίαση.

Στη συζήτηση παρενέβη και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου. «Μου έκανε εντύπωση, ότι στην Περιφέρεια -σήμερα το πρωί ξεκίνησα από την Πάτρα - ήταν το πρώτο θέμα. Στις 9 η ώρα, όταν με πήραν για συνέντευξη, ήταν το πρώτο θέμα. Αυτό σημαίνει, γι' αυτό θέτω το ζήτημα περισσότερο, ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή κάποιοι συνειρμικοί συνδυασμοί, προνόμια βουλευτών - διορισμοί στη Βουλή - κακό πολιτικό σύστημα. Καταλαβαίνετε, ότι εδώ τροφοδοτείται ένας λαϊκισμός και όταν στη χύτρα του λαϊκισμού ανεβάζεις τις στροφές, σκάει στα χέρια του πολιτικού συστήματος», σημείωσε και πρόσθεσε: «Νομικά μπορώ να καταλάβω ότι δεν υπάρχει ζήτημα μετατροπής στις συγκεκριμένες συμβάσεις, γιατί δεν νοείται μετατροπή, όταν έχουμε διορισμό λήγει η προηγούμενη σχέση εργασίας. Επομένως, δεν ισχύει εδώ το άρθρο 36 παρ.1».

Απαντήσεις στις επιθέσεις που δέχεται ο κοινοβουλευτισμός ζήτησε από το Ποτάμι ο Γρηγόρης Ψαριανός. «Ακριβώς αυτό είναι το πιο σημαντικό, που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε. Επειδή υπάρχει μια γενικευμένη λαϊκίστικη επίθεση απέναντι στο πολιτικό σύστημα, στη Βουλή, στον κοινοβουλευτισμό, και επειδή πολλές φορές έχει συζητηθεί, και εγώ προσωπικά δημόσια. Δεν θέλω να κάνω το δικηγόρο ή το συνδικαλιστικό εκπρόσωπο της Βουλής, των βουλευτών, του πολιτικού συστήματος, αλλά αυτό το πράγμα, και με ευθύνες όλων των πολιτικών χώρων, ξεπερνά το επίπεδο ανεκτικότητας που μπορεί να έχει το κοινοβουλευτικό σύστημα της χώρας μας», υποστήριξε και συνέχισε με ιδιαίτερα αιχμηρό ύφος. «Επειδή αυτή η επίθεση είναι γενικευμένη και αφορά τις εισφορές αλληλεγγύης, τις συντάξεις, τα προνόμια, τα αυτοκίνητα, τις κούρσες, τα αεροπλάνα, τις λιμουζίνες, θα έλεγα επειδή συζητάμε μεταξύ μας, ότι είναι μια "χουντίλα " η οποία τεχνηέντως διασπείρεται και καλλιεργείται παντού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ