ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ θέλει σχολεία χωρίς προσευχή και παρελάσεις....

Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ θέλει σχολεία χωρίς προσευχή και παρελάσεις....
Eurokinissi-ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Αίσθηση προκαλούν οι προτάσεις της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την Παιδεία και συγκεκριμένα για σχολεία χωρίς πρωινή προσευχή, αριστεία και παρελάσεις.

Μάλιστα η νεολαία του κυβερνώντος κόμματος χαρακτηρίζει την πρωινή προσευχή και τις παρελάσεις... «άκρως αναχρονιστικές».

Παράλληλα η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, στο ίδιο μήκος κύματος με παλαιότερη δήλωση του κ. Μπαλτά περί αριστείας, αναφέρει πως η «αριστεία» οφείλεται στην έκρηξη δημιουργίας Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών και είναι αποτέλεσμα της ανάγκης για υπερεξειδίκευση και αναζήτηση περισσοτέρων προσόντων. Μια ανάγκη που επιβάλλεται από την νεοφιλελεύθερη αντίληψη για την ατομική ανέλιξη και την αριστεία.

Έντονες αντιδράσεις από τη ΝΔ

Άμεση ήταν η αντίδραση από την Νέα Δημοκρατία αρχικά μέσω του Γραμματέα του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκη και έπειτα με την Τομεάρχη Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Νίκη Κεραμέως.

Από την πλευρά του ο κ. Αυγενάκης με ανακοίνωση υπό τον τίτλο «προκλήσεων ... συνέχεια από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ» κάνει λόγο για ανθελληνική προπαγάνδα και ιδεοληπτικές αντιλήψεις που δεν θα περάσουν.

Αναλυτικά:

«Ακόμη δεν «καταλάγιασε η σκόνη» από το ερωτηματολόγιο της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ, κάνει αποδεκτές και δικαιολογεί ποινικές πράξεις, και η νεολαία... ξαναχτύπησε.

Και αυτή τη φορά, με αριστερές ιδεοληψίες και ανθελληνικές απόψεις στοχεύουν... την παιδεία. Ονομάζουν «εναλλακτικό σχέδιο» την «... πρότασή τους» για τους αιώνιους φοιτητές, για το άσυλο (προφανώς για την κάλυψη ποινικών πράξεων), την κατάργηση της προσευχής και των παρελάσεων.

Μετά το «... η αριστεία είναι ρετσινιά» του κ. Μπαλτά και το «... η καριέρα είναι χολέρα» του κ. Καρανίκα, ακολουθούν οι... βολές για την εκπαίδευση, τη θρησκεία και την ιστορία, αφού θεωρούν «το σχολείο μηχανισμό καταπίεσης και πειθάρχησης» και «τις μαθητικές παρελάσεις και την πρωινή προσευχή αναχρονιστικές».

Η ανθελληνική προπαγάνδα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ ... δεν θα περάσει.

Η απάντηση δίνεται από την ίδια τη μαθητική νεολαία που αγωνιά και μοχθεί για να επιτύχει τους στόχους της αριστείας, της ευγενούς άμιλλας και της μόρφωσης και που επενδύει με κόπο και προσπάθεια στο μέλλον της.

Ειδικά δε σήμερα και αύριο που η μαθητική νεολαία μας κάνει υπερήφανους αποδίδοντας φόρο τιμής και μνήμης στους ήρωες του 1821, στους αγωνιστές που μας χάρισαν θυσιάζοντας τη ζωή τους, τα υπέρτατα αγαθά της ελευθερίας και της δημοκρατίας».

Κεραμέως: Η ΝΔ δεν θα το επιτρέψει...

Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κυρία Νίκη Κεραμέως, σχετικά με τις απόψεις για την Παιδεία που εκφράζονται στο Κείμενο Θέσεων του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για το 1ο συνέδριο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η νεολαία του κυβερνώντος Κόμματος μας υπενθύμισε, για άλλη μία φορά, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποστρέφεται την αριστεία, την εξειδίκευση, την ατομική ανέλιξη, την αντιστοίχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με τις ανάγκες της αγοράς. Όπως αποστρέφεται και κάθε μηχανισμό πειθαρχίας και διασφάλισης αποτελεσματικότητας στο εκπαιδευτικό μας σύστημα. Ακόμη και η παρέλαση στις εθνικές εορτές και η πρωινή προσευχή βαπτίζονται ”άκρως αναχρονιστικές”.

Αντίθετα, η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ προκρίνει τους ταξικούς διαχωρισμούς, την αιώνια φοίτηση, καθώς και την υπηρέτηση της ”μεγάλης πλειοψηφίας” που αφήνει εκτός πλαισίου τις ειδικές επιδόσεις μαθητών που αριστεύουν ή χρήζουν μεγαλύτερης στήριξης. Και αυτό σε μία ισοπεδωτική λογική ήσσονος προσπάθειας και εξισωτισμού προς τα κάτω.

Είναι πρόδηλο ότι, παρά τα ευχολόγια του εκάστοτε Υπουργού Παιδείας της Κυβέρνησης Τσίπρα, η εκπαιδευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει όμηρος των ιδεοληπτικών αντιλήψεων και των εσωτερικών του αντιφάσεων. Ο δήθεν ασυμβίβαστος προοδευτικός προσανατολισμός των θέσεων της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί, κατ’ ουσία, βαθιά παλαιοκομματικές, συγκεντρωτικές και κρατοκεντρικές λογικές, οι οποίες οδηγούν την Παιδεία, αλλά και τη χώρα, σε ταχεία οπισθοδρόμηση.

Η Νέα Δημοκρατία δεν θα το επιτρέψει. Η εκπαιδευτική πολιτική θα προχωρήσει με όρους ισότητας των ευκαιριών, αξιοκρατίας, αξιολόγησης, αποτελεσματικότητας και διαφάνειας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ