ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π.Καμμένος: Στόχος μας να κλείσει η διαπραγμάτευση στις 7 Απριλίου

Π.Καμμένος: Στόχος μας να κλείσει η διαπραγμάτευση στις 7 Απριλίου
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον Πολ Τόμσεν έδειξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος ως τους υπεύθυνους των καθυστερήσεων στις διαπραγματεύσεις και παράλληλα τόνισε πως η Ελλάδα θέλει να ολοκληρωθούν οι συνομιλίες με τους δανειστές στις 7 Απριλίου.

«Στόχος μας είναι να κλείσει η διαπραγμάτευση στις 7 Απριλίου και να ψηφιστεί η συμφωνία πριν από το Πάσχα», δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Ο ίδιος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε πως από την ενημέρωση που έχει από τον πρωθυπουργό, η διαπραγμάτευση κινείται προς θετικής κατεύθυνση.

Χαρακτήρισε υπερβολικά όσα συζητώνται για τις λιγνιτικές μονάδες και την Πτολεμαΐδα και αναφορικά με το αφορολόγητο εκτίμησε πως τα θετικά μέτρα θα καλύψουν τις μειώσεις του.

Η κυβέρνηση, σημείωσε, πως δίνει μάχη να μην υπάρχουν επιπτώσεις σε όσους έχουν επιβαρυνθεί σοβαρά.

Αναφορικά με τα μέτρα που θα συμφωνηθούν για το 2019-2020 υποστήριξε πως υπάρχει πιθανότητα να μην εφαρμοστούν καν καθώς η οικονομία μπορεί να πάρει μπροστά και να αυξηθεί το ΑΠΕ καθιστώντας μη αναγκαία την ύπαρξη τους.

Συνεχίζοντας, ο υπουργός τόνισε πως η χώρα έχει σημαντικές προοπτικές λόγω της γεωπολιτικής της θέσης και των συνεργασιών που έχει επιτύχει στον ενεργειακό τομέα μέσω συνεργασιών με άλλες χώρες της περιοχής.

«Η Ελλάδα μπορεί να είναι στο επίκεντρο του κόσμου», σημείωσε. «Μόνο η Αμερική μπορεί να μας βοηθήσει», είπε ο υπουργός θυμίζοντας το σχέδιο Μάρσαλ και αναφερόμενος στις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ και άλλων αμερικανών αξιωματούχων, ενώ δεν απέκλεισε και βοήθεια από την Ρωσία.

«Μεγάλο ελληνοαμερικανικό fund ενδιαφέρεται να επενδύσει στην εθνική Ασφαλιστική, υπάρχουν έτοιμες επενδύσεις για μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες καθώς η Ελλάδα είναι η μοναδική σταθερή χώρα στην περιοχή. Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα γίνουν», είπε ακόμη ο κ. Καμμένος.

Αναφορικά με την Τουρκία ο ΥΠΕΘΑ υποστήριξε πως η χώρα είναι σε μια ανώμαλη κατάσταση λόγω των αρνητικών εξελίξεων με τις ήττες στη Συρία, τη Μοσούλη, το Κουρδικό και σημείωσε πως «έτσι όπως είναι τα πράγματα στην Τουρκία δεν θα περάσουν οι αγωγοί από το έδαφός της».

Χαρακτήρισε ακόμη απειλή προς όλη την Ευρώπη τις δηλώσεις τούρκων κυβερνητικών στελεχών περί «αποδέσμευσης» χιλιάδων προσφύγων προς την γηραιά ήπειρο και αναφερόμενες στις συμφωνίες για περιπολίες του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο διερωτήθηκε: «Θα τα βάλει η Τουρκία με το ΝΑΤΟ;».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ