ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τσίπρας προανήγγειλε νέα Εξεταστική Επιτροπή για την υγεία

Ο Τσίπρας προανήγγειλε νέα Εξεταστική Επιτροπή για την υγεία
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Όλες οι υποθέσεις διαφθοράς θα φτάσουν μέχρι τέλους. Η μάχη για τη διαφάνεια δεν σταματά, υπάρχουν και άλλες υποθέσεις» διαμήνυσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του έκανε λόγο για αδιανόητη καθυστέρηση 14 ετών στη διερεύνηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων και προανήγγειλε πως την ερχόμενη εβδομάδα θα διεξαχθεί στη Βουλή συζήτηση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υγεία. Παραδέχθηκε πάντως, ότι το αδίκημα της απιστίας για τον Γιάννο Παπαντωνίου έχει παραγραφεί ήδη από το 2006.

«Όσο έχουμε εμείς την πλειοψηφία και θα την έχουμε για πολλά χρόνια, όλες οι υποθέσεις διαφθοράς θα φτάσουν μέχρι τέλους. Η μάχη για τη διαφάνεια δεν σταματά εκεί. Υπάρχουν και άλλες υποθέσεις. Σε ότι αφορά την Novartis και το πάρτι στον τομέα της υγείας, έχω την αίσθηση ότι δεν θα είστε τόσο ανέμελοι, όσο σήμερα για την περίπτωση του κ. Παπαντωνίου, ούτε τόσο μεγάλοι υπερασπιστές της διαφάνειας», υποστήριξε και χαρακτήρισε «ανοησίες» τα επιχειρήματα περι απόπειρας αντιπερισπασμού της κυβέρνησης, λέγοντας ότι οι πολίτες – με ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων – δεν εντυπωσιάζονται πλέον από τα σκάνδαλα.

Εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για την απουσία των αρχηγών τους από τη συζήτηση στη Βουλή, κατηγορώντας τους για σιωπή, φυγομαχία και αμηχανία, αλλά και στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη χωρίς να τον κατονομάσει.

«Κατανοώ αγωνία κάποιων, όπως και άλλων φαντασμάτων που βγαίνουν στα τηλεοπτικά παράθυρα και ζητούν εκλογές, αλλά αυτές θα γίνουν το 2019», είπε.

Από τα πυρά του πρωθυπουργού δεν ξέφυγε ούτε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. «Το άρθρο για την απαλλαγή πολιτικών δεν προέκυψε από παρθενογέννεση. Προτάθηκε από τον κ. Βενιζέλο και ψηφίστηκε με ευρύτατη συναίνεση», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ