ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωτοφανές περιστατικό με βουλευτή της Χρυσής Αυγής στη Βουλή (pics)

Πρωτοφανές περιστατικό με βουλευτή της Χρυσής Αυγής στη Βουλή (pics)

Στην επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής παραπέμπει ο Νίκος Βούτσης τον χρυσαυγίτη βουλευτή που αποπειράθηκε να μοιράσει προπαγανδιστικό υλικό σε ανήλικους μαθητές εντός του χώρου του Κοινοβουλίου.

«Είναι κοινή πεποίθηση  ότι η διανομή οιουδήποτε προπαγανδιστικού υλικού εντός του Κοινοβουλίου, σε ανήλικα παιδιά, είναι ανεπίτρεπτη,πολλώ δε μάλλον υλικού που διαπνέεται από μισαλλοδοξία και ναζιστικού τύπου αναφορές σε θεωρίες περί φυλετικής ανωτερότητας», είπε ο Νίκος Βούτσης στη Διάσκεψη των Προέδρων.

Το πρωτοφανές περιστατικό είχε πρωταγωνιστή τον Γιάννη Σαχινίδη που πιάστηκε την περασμένη Τρίτη 28 Μαρτίου από τους αστυνομικούς της Βουλής να μοιράζει ημερολόγια, μπρελόκ και φυλλάδια σε μαθητές του Γυμνασίου Αλμωπίας Πέλλας (σ.σ. εκλογική του περιφέρεια) που επισκέπτονταν τη Βουλή.

Μόλις έγινε αντιληπτός απομακρύνθηκε από τα παιδιά που επέστρεψαν το υλικό στους τρεις εκπαιδευτικούς που τους συνόδευαν.

xa copy
xa1 copy
xa2 copy

Συντάχθηκε απόρρητη αναφορά από τον φρούραρχο της Βουλής Κώστα Κυριαζόπουλο προς τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, που εξιστορούσε τι ακριβώς συνέβη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθώς στο παρελθόν βουλευτής της Χρυσής Αυγής που εκλέγεται στη Μαγνησία είχε αποπειραθεί να κάνει κάτι ανάλογο.

Η απόρρητη αναφορά εστάλη στον Πρόεδρο της Βουλής και το θέμα συζητήθηκε Διάσκεψη των Προέδρων, όπου και αποφασίστηκε να παραπεμφθεί ο Γιάννης Σαχινίδης στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ