ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π.Σκουρλέτης: Ο Γιάννης Στουρνάρας σιγοντάρει τις θέσεις Σόιμπλε-ΔΝΤ

Π.Σκουρλέτης: Ο Γιάννης Στουρνάρας σιγοντάρει τις θέσεις Σόιμπλε-ΔΝΤ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI

Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης επανήλθε με νέες δηλώσεις για την ΔΕΗ επιμένοντας στις μέχρι τώρα θέσεις του και επισημαίνοντας πως η κατάστασή της δεν είναι όσο άσχημη όσο παρουσιάζεται.

«Η ΔΕΗ έχει προβλήματα αλλά μιλούν για δεινή κατάσταση όσοι θέλουν να την απαξιώσουν για να ξεπουληθεί όσο- όσο», είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη σημειώνοντας ότι «από την αρχή που επιβλήθηκαν τα μνημόνια γίνεται προσπάθεια για εσωτερική υποτίμηση και απαξίωση της περιουσίας για να κερδίσουν κάποιοι».

«Προσπαθούμε να μειώσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις μιας ετεροβαρούς συμφωνίας», είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 και εξήγησε πως οι καταγγελίες που έχει κάνει για τις απαιτήσεις των δανειστών αφορούν το σχέδιο για πώληση εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος μονάδων, κάτι που χαρακτήρισε «υπομονετικό».

«Είναι διαφορετικό να θέλει η ΔΕΗ να πουλήσει κάποιες μονάδες και διαφορετικό να είναι υποχρεωμένη να το κάνει έως το επόμενο καλοκαίρι. Τότε ο υποψήφιος αγοραστής θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή για να αγοράσει όσο το δυνατόν πιο φθηνά», ανέφερε.

Ακόμη κατηγόρησε την Νέα Δημοκρατία πως υπομονεύει την προσπάθεια για την ύπαρξη μιας δημόσιας επιχείρησης ενέργειας. «Η ΝΔ προτείνει, ότι προτείνουν το ΔΝΤ και οι Ευρωπαίοι και ακόμη παραπάνω», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το μέτωπο των διαπραγματεύσεων ο υπουργός τόνισε ότι σύντομα θα υπάρξει συμφωνία. «Οι περισσότεροι στην ελληνική κοινωνία θέλουν να κλείσει η αξιολόγηση... Προσπαθούμε να κλείσουμε τις εκκρεμότητες που δημιουργούν ανασφάλεια με όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες για τους πολίτες», ανέφερε.

Όσον αφορά τις καθυστερήσεις τις απέδωσε στον εκλογικό κύκλο της Ευρώπης και στην «παρελκυστική τακτική του ΔΝΤ και του κ. Σόιμπλε για να φέρουν στα όρια τη χώρα και να κερδίσουν όσα μπορούν περισσότερα».

Τόνισε ότι για να εκτιμηθούν οι επιπτώσεις της συμφωνίας θα πρέπει «να δούμε το συνολικό πακέτο που θα περιέχει τα αντίμετρα».

Στο στόχαστρο του υπουργού μπήκε και ο διοικητής της Τράπεζα της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, με τον κ. Σκουρλέτη να τον κατηγορεί πως «σιγοντάρει με τις δημόσιες παρεμβάσεις του τις θέσεις του ΔΝΤ και του κ. Σόιμπλε» και τόνισε ότι συμπεριφέρεται ως πολιτικό πρόσωπο και όχι ως κεντρικός τραπεζίτης. Μάλιστα ο υπουργός έκανε λόγο για προκλητική και υπονομευτική στάση.

«Δεν εκτιμώ ότι υπάρχει ενδεχόμενο εκλογών, δεν είναι πιθανό», είπε ακόμη και τόνισε πως η κυβέρνηση προσπαθεί να μειώσει «τις αρνητικές επιπτώσεις μιας ετεροβαρούς συμφωνίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ