ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Θεοδωράκης κατηγορεί την Γεννηματά ότι υποκινεί αποστασίες βουλευτών του

Ο Θεοδωράκης κατηγορεί την Γεννηματά ότι υποκινεί αποστασίες βουλευτών του
Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σφοδρή επίθεση κατά της προέδρου του ΠΑΣΟΚΦώφης Γεννηματά εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης την οποία κατηγόρησε για κινήσεις αποστασίας μέσα στο Ποτάμι.

«Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ρήγμα στις σχέσεις με την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Η ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης καλεί τους βουλευτές του Ποταμιού να αποστατήσουν και να φύγουν και να πάνε στις τάξεις της», ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού και εξήγησε:

«Καλεί από μικροφώνου δημοσίως και λέει: "ελάτε εδώ να κάνουμε το μεγάλο κόμμα", που ξανακούστηκε αυτό το πράγμα;».

«Το να διαφοροποιηθεί ένας βουλευτής από τη γραμμή του κόμματός του είναι δικαίωμά του, Δημοκρατία έχουμε. Και προφανώς έχει και δικαίωμα να ανεξαρτητοποιηθεί. Αλλά το να έχει κάποιος εκλεγεί από ένα κόμμα και σε ένα χρόνο να λέει το κόμμα μου αυτό μίκρυνε και πάω σε ένα άλλο κόμμα, αντιλαμβάνεστε ότι είναι μία επιλογή εκτός δημοκρατικού πλαισίου. Και δεν θέλω να συνεχίσω αυτή την κουβέντα», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης μιλώντας στον Real Fm.

Αναφορικά με τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος επεσήμανε ότι η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι αν δειλιάζει να έρθει στη Βουλή και να παραδώσει την εντολή.

«Αυτή τη στιγμή αυτό που έχει προτεραιότητα ο τόπος είναι το κλείσιμο της αξιολόγησης. Βέβαια αν η κυβέρνηση δειλιάζει να κλείσει την αξιολόγηση, δεν θέλει να την κλείσει, θεωρεί ότι μπορεί να πορεύεται έτσι, τότε θα πρέπει να έρθει στη Βουλή να παραδώσει την εντολή, γιατί αυτή η χώρα δεν αντέχει σε άλλη παράταση», είπε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε: «Στις Δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ