ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Παππά - Βενιζέλου για το ταξίδι στη Βενεζουέλα

Κόντρα Παππά - Βενιζέλου για το ταξίδι στη Βενεζουέλα
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ουδέν μεμπτόν υπάρχει για το ταξίδι στη Βενεζουέλα τον Αύγουστο του 2013, ανέφερε στη Βουλή ο Νίκος Παππάς, κατηγορώντας την αντιπολίτευση και τον Ευάγγελο Βενιζέλο που ανέπτυξε επίκαιρη ερώτηση του στη Βουλή για κουτσομπολιό.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής απέδωσε πολιτικές σκοπιμότητες για φθηνό και μη χρήσιμο αντιπερισπασμό στην αντιπολίτευση που επιμένει να κρατά στην επικαιρότητα το ζήτημα αυτό, επανέλαβε πως εκείνη την περίοδο δεν ήταν ούτε βουλευτής, ούτε υπουργός και πως το ταξίδι οργανώθηκε από την πρεσβεία της Βενεζουέλας επειδή είχαν ατονήσει οι σχέσεις με την Ελλάδα λόγω ιδεολογικών εμμονών της τότε κυβέρνησης.

«Απορώ πώς είναι δυνατόν να πιστεύει ο κ. υπουργός ότι κυβέρνηση οργανώνει τις διεθνείς σχέσεις με ιδεολογικά κριτήρια» αναρωτήθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Δεν μπορεί ένας εκπρόσωπος κόμματος να κάνει τον μεσάζοντα» τόνισε και έκανε λόγο για ένα παράδοξο σκηνικό από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ που τότε ήταν αξιωματική αντιπολίτευση, να αναπτύσσει εμπορικές σχέσεις σε πολυτελή ξενοδοχεία και με ιδιωτικά αεροσκάφη και τροπικά νησιά μαζί με δικηγόρους που ειδικεύονται σε offshore εταιρίες, ερήμην της τότε κυβέρνησης.

Έθεσε μάλιστα, μια σειρά ερωτημάτων στον Νίκο Παππά, γιατί απέκρυψε η κυβέρνηση ότι ήρθε και υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας στην Αθήνα, αν ήρθε στη χώρα μας ο Μαχέντ Χαλίν και εάν είχε επαφές με την κυβέρνηση, καθώς και εάν του δόθηκε άδεια κυβερνητικής υπερπτήσης και προσγείωσης. «Πόσα κυβερνητικά αεροσκάφη της Βενεζουέλας έτυχαν αντίστοιχης μεταχείρισης; -Γιατί δεν ανακοινώνονται όλες οι επαφές με τη Βενεζουέλα;
Ποιος ήταν ο ρόλος του κ. Αρτεμίου;», συνέχισε ο κ. Βενιζέλος.

«Ο κ. Βενιζέλος άπλωσε ολόκληρο τον τραχανά» ήταν το σχόλιο του Νίκου Παππά παραπέμποντας στο υπουργείο Εξωτερικών για τα ερωτήματα του τέως προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ