Τζανακόπουλος: Ολοκλήρωση της αξιολόγησης ως το τέλος του μήνα, αν όλα πάνε καλά στο Eurogroup
Πηγή: (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Αν βγει «λευκός καπνός» στο Eurogroup της Μάλτας, τότε μπορούμε μέχρι το τέλος του μήνα να ολοκληρώσουμε όλες τις διαδικασίες για τη δεύτερη αξιολόγηση, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Διαβάστε επίσης

Αναφερόμενος στο κλίμα στη συνεδρίαση του Eurogroup και στο αν θα επιστρέψουν πριν από το Πάσχα οι εκπρόσωποι των θεσμών στην Ελλάδα, ο υπουργός Επικρατείας είπε στον real FM, ότι δεν μπορεί να κάνει καμιά επίσημη ανακοίνωση.

Συνέστησε υπομονή λίγες ώρες μέχρι να ολοκληρωθεί η συνεδρίαση και υπογράμμισε την εκτίμηση, στο εσωτερικό της κυβέρνησης, ότι τις τελευταίες μέρες υπήρξε διάθεση από διάφορες πλευρές, οι οποίες έβαζαν ζητήματα, να βρεθεί κοινό έδαφος και να επανέλθουμε στο περίγραμμα της 20ης Φεβρουαρίου για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αξιολόγησης.

Σε ερώτηση αν θα προλάβει η χώρα μας την προσεχή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για να μπει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε ότι κι αν δεν γίνει αυτό μπορεί να υπάρξει νέα συνεδρίαση 15-20 μέρες μετά.


Διαβάστε επίσης

Τζανακόπουλος: Μοναδικό θεσμικό βήμα για να μην μείνουν σκιές η προανακριτική

Moody's: Διπλή αναβάθμιση της Ελλάδας σε «B3» από «Caa2»

Τζανακόπουλος: Προσχηματική η συμφωνία της ΝΔ στη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής

Σεντένο: Η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο