Κικίλιας για διαπραγμάτευση: Παίζεται ένα θέατρο του παραλόγου
Πηγή: EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Αναμένουμε τα αποτελέσματα, δεν θέλουμε να είμαστε Κασσάνδρες, προφανώς και αντιλαμβανόμαστε πόσο κρίσιμο είναι να σταματήσει να σέρνεται η πραγματική οικονομία και να ξανασταθεί στα πόδια της η χώρα, αλλά ουσιαστικά παίζεται ένα θέατρο του παραλόγου» δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση.

Διαβάστε επίσης

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Aplha ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έχει συμφωνήσει να μειωθούν οι συντάξεις και το αφορολόγητο.

«Κάθε εβδομάδα τους προτείνεται κάτι, αρνούνται, την επόμενη εβδομάδα είναι χειρότερη η διαπραγμάτευση για εμάς και παρακαλάνε, ο Τσακαλώτος και οι υπόλοιποι του υπουργείου Οικονομικών για αυτά τα οποία τους πρότειναν την προηγούμενη εβδομάδα» τόνισε εκφράζοντας την ελπίδα και την ευχή η χώρα να μην ξαναζήσει σκηνικά του καλοκαιριού του 2015.

«Ποιος λογικός άνθρωπος πιστεύει ότι με αυτούς τους ανθρώπους, που δεν θέλουν να προχωρήσουν μεταρρυθμίσεις, δεν θέλουν να φέρουν επενδύσεις, δεν πιστεύουν σε αυτό το μοντέλο, και κάνουν ό,τι μπορούν για να το τορπιλίσουν, αλλά δεν θέλουν να χάσουν και τις καρέκλες τους, έχει τύχη πραγματική η οικονομία να ξαναπερπατήσει;» διερωτήθηκε ο κ. Κικίλιας καλώντας την κυβέρνηση να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό και να πάνε σε εκλογές.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ αναφέρθηκε στις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, πριν ο Αλέξης Τσίπρας, όπως είπε, υπογράψει τα μέτρα και χωρίς αναγωγές βαδίζει στο 12% έκανε λόγο για ένα σκηνικό δήθεν διαπραγμάτευσης που μας κοστίζει 12 δισ. ευρώ.

«Προφανώς είναι γονατισμένη η πραγματική οικονομία. Οι άνθρωποι βέβαια δεν έχουν καμία ιδέα περί πραγματικής οικονομίας. Δεν ξέρουν τι σημαίνει ελεύθερη οικονομία και ιδιωτική αγορά, δεν μπορούν να καταλάβουν ότι αυτούς τους μικρούς και τους μεσαίους πρέπει να στηρίξουμε για να μπορούν να πληρώσουν την φορολογία και τις εισφορές για να αντέξει και να επιβιώσει το ελληνικό κράτος. Είναι βαθιά νυχτωμένοι για το πως στήνεται στα πόδια της μια οικονομία ή το κάνουν βάση σχεδίου. Τα ψέματά τους και τις αντιφατικές δηλώσεις τους τις αναδεικνύουμε καθημερινά. Απλώς είναι τόσο συχνό πλέον το φαινόμενο που τείνει δυστυχώς να το συνηθίσει ο Έλληνας. Δυστυχώς, οι άνθρωποι είναι ψεύτες» τόνισε χαρακτηριστικά.


Διαβάστε επίσης

Πηγή ΕΕ: Ανεξάρτητα τα μετρά για το χρέος από την ενεργοποίηση του προγράμματος του ΔΝΤ

Δικαίωση τραπεζοϋπαλλήλων από ΣτΕ

«Κούρεμα» έως 440 ευρώ στις νέες συντάξεις

Κικίλιας: Δεν χωρούν αστερίσκοι σε αποτρόπαιες φασιστικές πράξεις