ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Γεωργιάδης: Η κρίση έχει ονοματεπώνυμο «Αλέξης Τσίπρας»

Α. Γεωργιάδης: Η κρίση έχει ονοματεπώνυμο «Αλέξης Τσίπρας»
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ως τον χειρότερο πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα, ο Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του, καταλογίζοντας του ευθύνες για την κρίση.

«Η κρίση έχει ονοματεπώνυμο Αλέξης Τσίπρας» σημειώνει μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης στη συνέντευξη του στη Real News. Υπογραμμίζει πως εάν ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε γίνει πρωθυπουργός το 2015 «θα είχαμε βγει από την κρίση, θα είχαμε πάρει και το χρέος και το QE και όλα».

Για την εξεταστική επιτροπή για την υγεία, αφού την χαρακτηρίζει ευπρόσδεκτη απαντά ότι «όλα τα προηγούμενα χρόνια χάθηκαν πάρα πολλά χρήματα στην υγεία και ο ελληνικός λαός θέλει να γνωρίζει τι πήγε λάθος» σημειώνει και προσθέτει:

Δυστυχώς η συγκεκριμένη εξεταστική επιτροπή γίνεται μόνο με ένα σκοπό, να σπιλώσει ο ΣΥΡΙΖΑ τους πολιτικούς του αντιπάλους, δηλαδή εμένα κατά κύριο λόγο και δευτερευόντως τον κ. Βορίδη και τον κ. Λοβέρδο. Αυτό αποδεικνύεται κυρίως εκ του γεγονότος ότι αρνήθηκαν να ελεγχθεί η δική τους περίοδος.

Ο κ. Γεωργιάδης εκτιμά ότι η κυβέρνηση στοχοποιεί μέσω του ιδίου την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά παράλληλα «βλέπει» και προσωπικό χαρακτήρα σε όλη αυτή την εξέλιξη: «Φυσικά η ιδιότητα του αντιπροέδρου της ΝΔ παίζει ρόλο στην επίθεση εναντίον μου από την κυβέρνηση. Όμως οφείλω να πω ότι έχει και ένα προσωπικό χαρακτήρα. Εγώ δεν αφήνω τον κ. Τσίπρα σε χλωρό κλαρί. Είναι ο χειρότερος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης και δεν θα σταματήσω να το λέω» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Για την αξιολόγηση, τις εκλογές, τα μέτρα και τα αντίμετρα απαντά στην εφημερίδα:

Ουδέποτε η ΝΔ συνέδεσε τις εκλογές με την αξιολόγηση, τις ζητάμε από τον περασμένο Απρίλιο γιατί είμαστε βέβαιοι ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να φέρει σε πέρας την αποστολή του. Δεν μπορεί να κάνει τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη» τόνισε και πρόσθεσε ότι «όσον αφορά περί μέτρων και αντίμετρων , είναι αστεία και αρνούμαι και να τα σχολιάσω. Τα μέτρα είναι τοις μετρητοίς , τα αντίμετρα είναι δυνητικά, εάν και εφόσον.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ρωτήθηκε ακόμη, εάν υπάρχει πολιτικό φλέρτ με τον Κώστα Σημίτη και είπε «δεν υπάρχει απολύτως κανένα πολιτικό φλέρτ της ΝΔ με τον Κώστα Σημίτη. Όποιος γράφει ή λέει τέτοια πράγματα είναι εκτός πραγματικότητας».

Τέλος, ερωτηθείς για τη σχέση του με τον Κώστα Καραμανλή, αναφέρει ότι είναι άριστη: « τον Κώστα Καραμανλή τον βλέπω από την πρώτη μέρα που ήρθα στη ΝΔ ανά πολύ τακτά χρονικά διαστήματα. Όλα αυτά τα χρόνια η σχέση μας ήταν πάντα σχέση ειλικρίνειας και σεβασμού» είπε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ