ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάσχα 2017: Ευχές από την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία

Πάσχα 2017: Ευχές από την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία
EUROKINISSI

Τριπλές ευχές, προς την πατρίδα μας και τον ελληνικό λαό, προς την ευρωπαϊκή οικογένεια και τον κόσμο όλο, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αμέσως μετά το «Χριστός Ανέστη».

Από την Καλαμάτα και τον ιερό μητροπολιτικό ναό Υπαπαντής του Σωτήρος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε, «το ανέσπερο φως της Ανάστασης και ο συμβολισμός του Πάσχα να φανερώσουν: Στην Πατρίδα μας και στον χειμαζόμενο Λαό μας, το πέρασμα από την εποχή της κρίσης στην εποχή της ελπίδας και της δημιουργίας. Στην Ευρωπαϊκή μας Οικογένεια, το πέρασμα από την σημερινή στασιμότητα και αμηχανία στην επίτευξη του τελικού σκοπού της, την ουσιαστική της θεσμική εμβάθυνση και ομοσπονδιακή ενοποίηση με επίκεντρο τον Άνθρωπο. Και στον Κόσμο ολόκληρο, το πέρασμα από τον πόλεμο στην Ειρήνη και στην υπεράσπιση της Ανθρωπότητας από την θανάσιμη απειλή της σύγχρονης τρομοκρατικής βαρβαρότητας. Χριστός Ανέστη».

Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες ευχήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το πάλκο της πλατείας Σπιανάδα της Κέρκυρας, όπου παραβρέθηκε στην αναστάσιμη τελετή.

Ο κ. Τσίπρας, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, τον υπουργό Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη νωρίτερα παρέστη στη δοξολογία του ιερού ναού της Αγ. Παρασκευής ενώ με μια πομπή των φιλαρμονικών, χορωδιών του ορθοδόξου και του καθολικού κλήρου της Κέρκυρας έφθασε ένα τέταρτο πριν από τα μεσάνυχτα στην πλατεία Σπιανάδα, τη μεγαλύτερη των Βαλκανίων, όπου και τελείται το αναστάσιμο τελετουργικό.

4107640


Πηγή:EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Τη Νέα Δημοκρατία εκπροσώπησε ο πρώην υπουργός Νίκος Δένδιας.

Η Ανάσταση για το λαό μας δε μπορεί να έρθει από παλιούς και νέους "σωτήρες" των μνημονίων, τονίζει σε δήλωσή του την ημέρα του Πάσχα, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας. (Η Ανάσταση) «Μπορεί να έρθει, όμως, αν στηριζόμενοι στις δικές μας αστείρευτες κι ακόμη αναξιοποίητες δυνάμεις, αποφασίσουμε να βάλουμε τέλος στο Γολγοθά ενός σάπιου συστήματος που φέρνει μόνο κρίσεις, φτώχεια, πολέμους», προσθέτει ο κ. Κουτσούμπας, ευχόμενος «Χρόνια Πολλά και Καλή Δύναμη σε όλους!».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ