ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πανελλήνιες: Κατατέθηκε η τροπολογία για τις επαναληπτικές εξετάσεις

Πανελλήνιες: Κατατέθηκε η τροπολογία για τις επαναληπτικές εξετάσεις
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Κατατέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στη Βουλή τροπολογία του υπουργείου Παιδείας που θα δίνει τη δυνατότητα επαναληπτικών εξετάσεων σε όσους ασθενήσουν κατά τη διάρκεια των Πανελλήνιων εξετάσεων του Ιουνίου. Η τροπολογία ήταν να κατατεθεί την Παρασκευή, αλλά τελικά κατατέθηκε μία ημέρα νωρίτερα.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στη Βουλή, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του Ανδρέα Λοβέρδου ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, αφορά στα παιδιά που ενδεχομένως ασθενήσουν λίγο πριν από τις εξετάσεις του Ιουνίου ή στη διάρκεια τους. Οι επαναληπτικές, πρόσθεσε, αφορούν και όσα παιδιά μπορεί να έχουν πάθει ένα σοκ ψυχολογικό, από θάνατο για παράδειγμα πολύ κοντινών τους προσώπων.

«Είναι δυνατόν αυτά τα παιδιά να μαζέψουν τα μυαλά τους και να εξεταστούν τον Ιούλιο; Μας το επισημαίνουν οι ψυχολόγοι και άρα το πολιτικά ορθό, το κοινωνικά δίκαιο και παιδαγωγικά και ψυχολογικά σωστό είναι τα παιδιά αυτά να εξεταστούν τον Σεπτέμβριο», είπε ο Κώστας Γαβρόγλου και στην επισήμανση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ότι πρόκειται για λάθος επιλογή, τόνισε ότι η διαπίστωση ως προς τα νοσήματα θα γίνει κάτω από εξαιρετικά αυστηρές προϋποθέσεις ώστε να μην υπάρξει εκμετάλλευση του μέτρου.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την τροπολογία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ