ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή για τα 50 χρόνια από το πραξικόπημα: Ο διχασμός φέρνει δεινά

Βουλή για τα 50 χρόνια από το πραξικόπημα: Ο διχασμός φέρνει δεινά
Eurokinissi/φώτο αρχείου

Μήνυμα ότι ο διχασμός φέρνει δεινά έστειλε η Βουλή με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967.

Ο αντιπρόεδρος του Σώματος Νικήτας Κακλαμάνης σε μια σύντομη αναφορά στα γεγονότα εκείνης της περιόδου, επεσήμανε ότι η δημοκρατία αποτελεί το φωτεινό μονοπάτι που οδηγεί στο δρόμο της προόδου και της διάκρισης, με σεβασμό στη διαφορετική άποψη και με συνεχή προσπάθεια για ουσιαστικές συγκλίσεις και συνθέσεις.

«Πενήντα χρόνια η Ελλάδα αποτελεί σημείο σταθερότητας και πρότυπο δημοκρατίας για τη γειτονιά μας. Είμαστε μια χώρα που επάξια έχει κερδίσει τον ρόλο της μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια και με τα όποια προβλήματα και αν αντιμετωπίζουμε, αποτελούμε ισχυρό και ισότιμο μέλος της Ένωσης. Στόχος μας δεν μπορεί να είναι άλλος, από τη διαμόρφωση, μαζί με τους εταίρους μας, ενός καλύτερου μέλλοντος που θα βασίζεται στις αξίες της ειρήνης, της προόδου, της ασφάλειας και της δημοκρατίας», ανέφερε ο Νικήτας Κακλαμάνης τονίζοντας ότι η Βουλή αποτελεί τον θεματοφύλακα και τη βάση της διαφύλαξης αρχών και αξιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ