«Όχι» ΣΥΡΙΖΑ με αναφορές στον Σαίξπηρ στο αίτημα της ΝΔ για τη Βενεζουέλα
Πηγή: EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με ένα απόσπασμα από το έργο του Σαίξπηρ «Ερρίκος Δ’» ο Κώστας Δουζίνας απάντησε αρνητικά στο αίτημα της ΝΔ να συγκληθεί η Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής για τις αιματηρές συμπλοκές στη Βενεζουέλα.

Διαβάστε επίσης

«Να κάνεις τη δουλειά σου, να απασχολείς ζαλισμένα μυαλά με ξένους καυγάδες, αν πετύχει αυτή η προσπάθεια μπορεί να εξαφανίσει τη μνήμη του παρελθόντος», είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους, επισημαίνοντας ότι το αίτημα της ΝΔ δεν δικαιολογείται ούτε ουσιαστικά, ούτε πολιτικά, καθώς αφορά την εσωτερική κατάσταση ενός άλλου κράτους.

Ο Κώστας Δουζίνας «καρφώνοντας» τη ΝΔ, μίλησε για «περίεργο» αίτημα και υποστήριξε πως οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ουδέποτε υπέβαλλαν αίτημα να συνεδριάσει η επιτροπή για οποιοδήποτε από τα τεράστια θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής που απασχολούν τη χώρα. Ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και πανεπιστημιακός, εξέφρασε ακόμη την άποψη πως όταν είναι πλήρως χωρισμένη μια κοινωνία, όπως τώρα στη Βενεζουέλα, δεν μπορεί ένας τρίτος να παίρνει το μέρος του ενός ή του άλλου.

«Προφανώς μας ανησυχεί η κατάσταση, αλλά αντί να καταγγέλλουμε τη μια ή την άλλη πλευρά, να βρούμε τρόπους μεσολάβησης για την ειρηνική επίλυση της διαμάχης», είπε.


Διαβάστε επίσης

«Όχι» και από Βούτση σε δημοψήφισμα για την ονομασία της πΓΔΜ

Κόντρα στη Βουλή με αφορμή τη στάση ΑΝΕΛ και Καμμένου στο Σκοπιανό

Διαφωνεί με την πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της Μεγαλόπολης ο Παπαηλιού του ΣΥΡΙΖΑ

«Η διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό είναι ανοιχτή», λέει μετά τις δηλώσεις Νίμιτς, ο Κατρούγκαλος