ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ράμπο» για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας

«Ράμπο» για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας
EUROKINISSI

Πρόγραμμα μεικτών ελέγχων για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας ξεκινά τον ερχόμενο μήνα. Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα που –όπως είπε στη Βουλή η Έφη Αχτσιόγλου- θα τεθεί σε εφαρμογή από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και της Οικονομικής Αστυνομίας για τη «σύλληψη» περιστατικών αδήλωτης εργασίας.

Η υπουργός Εργασίας επεσήμανε ότι αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση η αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού και κάλεσε τους κοινωνικούς εταίρους να αναλάβουν κι εκείνοι από την πλευρά τους τις ευθύνες τους. Παράλληλα, διευρύνεται το μητρώο παραβατικότητας των επιχειρήσεων που απασχολούν αδήλωτους εργαζόμενους και πλέον δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δημόσιο χρήμα και κοινοτικά προγράμματα.

Εν τω μεταξύ με τροπολογία καθιερώνεται με νόμο αντί με υπουργική απόφαση που ισχύει σήμερα, η 1η Μαΐου ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται ότι η αργίας της Πρωτομαγιάς μετατίθεται σε άλλη εργάσιμη ημέρα εφόσον συμπίπτει με Κυριακή, καθώς μέχρι σήμερα αυτό ίσχυε μόνον για την Κυριακή του Πάσχα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ