ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου για ΝΔ: Αιδώς, αντί να απολογείται συνεχίζει να ψεύδεται

Μαξίμου για ΝΔ: Αιδώς, αντί να απολογείται συνεχίζει να ψεύδεται
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Δριμύ κατηγορώ στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε το Μέγαρο Μαξίμου επαναφέροντας τις «αμαρτίες» του παρελθόντος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επιρρίπτοντας της ευθύνες του για την σημερινή κατάσταση της Ελλάδας.

Σε non paper της η κυβέρνηση κατηγορεί, δείχνοντας την ΝΔ, αυτούς που «λεηλάτησαν τα ασφαλιστικά ταμεία με το PSI και την έκρηξη της εισφοροδιαφυγής», «που υλοποίησαν ένα από τα σφοδρότερα σοκ λιτότητας στα χρόνια της κρίσης», εκείνους «που εκτόξευσαν την ελαστική εργασία στο 60% του συνολικού μεριδίου της απασχόλησης» και «έφτασαν την ανεργία των νέων στο 64%».

Το Μαξίμου αφήνει αιχμές για τις «επιστολές αβρότητας με τους Χριστοφοράκους» και επαναφέρει το θέμα της Siemens και τα «δώρα» της, όπως και τα εννιαψήφια χρέη «σε θαλασσοδάνεια και απαιτούσαν να τους χαριστούν, καταθέτοντας νύχτα τις σχετικές επαίσχυντες τροπολογίες στη Βουλή».

Με ιδιαιτέρως δριμύ ύφος η κυβέρνηση κατηγορεί – και πάλι με το βλέμμα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης – αυτούς που «μετέτρεψαν τη χώρα σε παρία» και σήμερα «υπόσχονται να απολύσουν εκδικητικά δασκάλους, καθηγητές, γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, γιατί έτσι τους επιτάσσει η ιδεολογία τους».

Συνεχίζοντας το Μαξίμου κατηγορεί ακόμη τη Νέα Δημοκρατία για προσπάθεια «απορρύθμιση της εργασίας, καταργώντας κάθε εργατικό δικαίωμα» και κάνει λόγο για θράσος όλων όσων επιμένουν στα ψέματα.

«Να ψεύδονται για το πλεόνασμα που θα ενεργοποιήσει τα αντίμετρα το 2019 και το 2020, το οποίο είναι στο 3,5% και τίποτα παραπάνω. Να ψεύδονται για το ότι υπάρχει στο τραπέζι το 4ο μνημόνιο, το οποίο άλλωστε είναι το πολιτικό πρόγραμμα που καταθέτουν για να γίνουν αρεστοί στους ακραίους εκ των δανειστών και να επανέλθουν στην εξουσία.

Να ψεύδονται για το χρέος ενώ υπάρχει η απόφαση του Eurogroup από το Μάϊο του 2016 που ορίζει τα βήματα για την ελάφρυνση του», αναφέρει το non paper. «Αιδώς», κλείνει το κείμενο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ