ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψήφος ομογενών και λειτουργία του Κοινοβουλίου στο επίκεντρο της συνάντησης Βούτση-Μητσοτάκη

Ψήφος ομογενών και λειτουργία του Κοινοβουλίου στο επίκεντρο της συνάντησης Βούτση-Μητσοτάκη
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/Φωτογραφία αρχείου

Διάβημα διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο της Βουλής έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζοντας εκτός των άλλων την έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η πρόταση της ΝΔ για την ψήφο των ομογενών παραμένει στο συρτάρι εδώ και ένα χρόνο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε από τον Νίκο Βούτση να εισαχθεί μέσα στον επόμενο μήνα προς συζήτηση και ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής.

Μετά τη συνάντησή τους που διήρκεσε περίπου μισή ώρα ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, κατηγορώντάς την για κατάχρηση εξουσίας, καθώς –όπως είπε- περιφρονεί τη δημοκρατική λειτουργία της Βουλής και επιχειρεί ωμές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη.«Ζήτησα από τον Πρόεδρο της Βουλής να θέσει την κυβέρνηση προ των ευθυνών της και του επισήμανα τη δική του ευθύνη για την προστασία των θεσμών και του κύρους της Βουλής», ανέφερε σε δηλώσεις του, επισημαίνοντας ότι η ΝΔ είναι εδώ, αποφασισμένη να προστατεύσει τους θεσμούς και να μην αφήσει τη δημοκρατία να λιγοστέψει.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέδωσε και σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής σχετικά με τα θέματα που αφορούν στη λειτουργία του Κοινοβουλίου, το οποίο –όπως είπε- δεν λειτουργεί όπως αρμόζει σε μια δημοκρατική Πολιτεία τόσο τη νομοθετική λειτουργία, όσο και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Αναφέρθηκε ειδικότερα, στην κατάθεση τροπολογιών που είναι - κατά κανόνα - εκπρόθεσμες και άσχετες με τα υπό συζήτηση νομοσχέδια, στην ψήφιση νομοσχεδίων και τροπολογιών που γίνεται συνήθως χωρίς ουσιαστική συζήτηση και χωρίς να έχουν κοστολογηθεί από το ΓΛΚ, αλλά και στην απουσία των υπουργών από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ