ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πανδαιμόνιο στη Βουλή - Βουλευτές φώναζαν «ντροπή, ντροπή»

Πανδαιμόνιο στη Βουλή - Βουλευτές φώναζαν «ντροπή, ντροπή»
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Θυελλώδη εξέλιξη είχε στη βουλή η συζήτηση βουλευτικής τροπολογίας για παραβάσεις λαθρεμπορίας που καταγγέλθηκε από την αντιπολίτευση ως ρουσφετολογική. Η αποδοχή της από πλευράς κυβέρνησης ξεσήκωσε αντιδράσεις με τη ΝΔ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη να καταθέτουν αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας.

Η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να υποβάλλει δικό του αίτημα έβαλε μπουρλότο στη συζήτηση. Η αντιπολίτευση καταλόγισε στην κυβέρνηση κίνηση κάλυψης ενοχής και προσπάθεια να θολώσει τα νερά, ενώ πολλοί βουλευτές φώναζαν «ντροπή, ντροπή».

Στην έδρα ανέβηκε ο Δημήτρης Κρεμαστινός και ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος ζητούσε τον λόγο για να διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία την Τρίτη, έκλεισαν τα μικρόφωνα. Ακολούθησε πανδαιμόνιο με βουλευτές να καταγγέλλουν πρακτικές Μαδούρο.

Οι κόντρες συνεχίστηκαν και στους διαδρόμους της Βουλής με βουλευτές να καταγγέλλουν εξωθεσμική παρέμβαση. Βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που μίλησαν στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες κατήγγειλαν ότι ο ειδικός γραμματέας της Βουλής έκλεισε τα μικρόφωνα στην Ολομέλεια ενώ δεν είχε ολοκληρωθεί η συνεδρίαση.

Κρεμαστινός: Δεν υπήρξε ομοφωνία και έλυσα τη συνεδρίαση

O αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Κρεμαστινός, ερωτηθείς από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για τις διαμαρτυρίες αναφορικά με τον τρόπο λήξης της συνεδρίασης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ως γνωστόν σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, μετά την ολοκλήρωση μιας συνεδρίασης, ο προεδρεύων ερωτά το Σώμα εάν με ομοφωνία, όλων των πτερύγων, δέχεται να λυθεί η συνεδρίαση.

Στην αποψινή συνεδρίαση, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρξε ομοφωνία, οπότε στην περίπτωση αυτή ο προεδρεύων ερωτά τα κόμματα εάν συμφωνούν να λυθεί η συνεδρίαση κατά πλειοψηφία.

Τα κόμματα που συμφώνησαν δια των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων στη λύση της ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η ΝΔ.

Μετά και την ανάγνωση των ονομάτων των βουλευτών που υπέβαλαν αιτήματα ονομαστικής ψηφοφορίας, διαπίστωσα ότι δεν υπήρχε πλέον αντικείμενο συνέχισης της συζήτησης και έλυσα τη συνεδρίαση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ