ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Αντιλαϊκό και ξένο το δίλλημα «Μακρόν ή Λεπέν»

Κουτσούμπας: Αντιλαϊκό και ξένο το δίλλημα «Μακρόν ή Λεπέν»
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

«Είναι ώρα ο γαλλικός λαός να βγάλει τα συμπεράσματα του, να απομονώσει τις ρατσιστικές δυνάμεις, αλλά και να μην εγκλωβιστεί σε άλλους διαχειριστές του εκμεταλλευτικού συστήματος. Να πορευθεί στο δρόμο της ταξικής πάλης και να χαράξει το δικό του δρόμο που εξυπηρετεί το δικό του συμφέρον». Αυτά υποστήριξε σε συνέντευξή του o ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ειδικότερα, χαρακτήρισε το δίλλημα "Μακρόν ή Λεπέν" αντιλαϊκό και ξένο προς τα συμφέροντα του γαλλικού λαού, ενώ επισήμανε ότι απεδείχθη πως η αστική τάξη της Γαλλίας «που χαρακτηρίζεται από σφοδρές αντιθέσεις στο εσωτερικό της, διαθέτει αρκετές εφεδρείες» και πρόσθεσε ότι «όπως όλα δείχνουν ο Μακρόν θα είναι ο νικητής του δεύτερου γύρου, μακράν της Λεπέν».

Ερωτηθείς αν υπάρχει κίνδυνος πολέμου, τόνισε στην εφημερίδα ‘Ελευθερία του Τύπου’ ότι «ο πόλεμος είναι στο DNA του καπιταλιστικού συστήματος», προσθέτοντας: «ο κίνδυνος είναι υπαρκτός, αν όχι για γενικευμένο πόλεμο σε αυτή τη φάση, οπωσδήποτε όμως για ένταση των συγκρούσεων, επεμβάσεων, πολέμων, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο με τη συμμετοχή ισχυρών ιμπεριαλιστικών κέντρων. Τέτοια πεδία συγκρούσεων είναι η Μέση Ανατολή, η Ανατολική Μεσόγειος, η Βόρεια Αφρική, το Αιγαίο, τα Βαλκάνια, η Μαύρη Θάλασσα, η Ουκρανία, η Βαλτική, η Θάλασσα της Νότιας και Ανατολικής Κίνας, η Αρκτική».

Σε ό,τι αφορά τον απολογισμό μετά από επτά χρόνια βαθειάς κρίσης, είπε ότι:

Απολογισμό πρέπει να κάνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι τι έχασαν στα χρόνια αυτά για να βγει το κεφάλαιο από την κρίση» και επισήμανε ότι ο λαός πρέπει «να διεκδικήσει όλα όσα έχασε στην κρίση, αλλά και όσα σήμερα χρειάζεται για να ζήσει ανθρώπινα, καλύπτοντας σύγχρονες ανάγκες αυτός και τα παιδιά του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ