ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαριάδης στο CNN Greece: Πρέπει να σέβονται τον Τσακαλώτο

Ζαχαριάδης στο CNN Greece: Πρέπει να σέβονται τον Τσακαλώτο
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI/Φωτογραφία αρχείου

«Ολοκληρώσαμε μία δύσκολη και ανηφορική διαδρομή, η οποία κράτησε πολλούς μήνες. Αυτή η διαδρομή είχε σημαντικές δυσκολίες που στην έναρξη αυτής της περιόδου ούτε εμείς είχαμε φανταστεί το εύρος τους. Νομίζω ότι παρά τα δύσκολα σημεία και τις αναγκαστικές υποχωρήσεις, η παρούσα συμφωνία είναι κοινωνικά ανεκτή, πολιτικά υπερασπίσιμη και οικονομικά βιώσιμη», δήλωσε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στο CNN Greece για την συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Σχολιάζοντας όσα δήλωσε νωρίτερα σε συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι τα νέα μέτρα είναι αποτέλεσμα της καθυστέρησης από πλευράς της κυβέρνησης, ο κ. Ζαχαριάδης επεσήμανε ότι «δεν είναι σωστή η εκτίμηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Τα νέα μέτρα, τα αντίμετρα αλλά και η ρύθμιση για το χρέος είναι η διαδικασία του συμβιβασμού και της διαπραγμάτευσης της ευρωπαϊκής πλευράς, της ελληνικής πλευράς, του ΔΝΤ και της πλευράς της Γερμανίας».

«Όλα αυτά που συζητάμε σήμερα είναι το μείγμα της πολιτικής που εμείς προφανώς δεν θα υιοθετούσαμε αν η χώρα δεν βρισκόταν σε αυτές τις δύσκολες αναγκαστικές συνθήκες και αν το ΔΝΤ και η Γερμανία δεν είχαν συγκεκριμένες εμμονές», πρόσθεσε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στην παραίτηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου που ζήτησε η Νέα Δημοκρατία, ο κ. Ζαχαριάδης ανέφερε ότι «η Νέα Δημοκρατία ζητά την παραίτηση όλης της κυβέρνησης και τη διενέργεια εκλογών. Δεν είναι κάτι καινούριο».

Στη συνέχεια ο Κώστας Ζαχαριάδης υπερασπίστηκε τον υπουργό Οικονομικών λέγοντας χαρακτηριστικά: Αυτός ο άνθρωπος μπήκε μπροστά σε μια πολύ δύσκολη προσπάθεια για τη χώρα και ανεξάρτητα αν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι διαφωνούν μαζί του, οφείλουν να τον σέβονται»

Ακούστε αναλυτικά όσα δήλωσε στο CNN Greece ο Κώστας Ζαχαριάδης, για τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ