ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιτσιλής: Μόνο εάν υπάρχει ποινικό θέμα δεν παραγράφονται υποθέσεις στις λίστες Λαγκάρντ-Μπόργιανς

Πιτσιλής: Μόνο εάν υπάρχει ποινικό θέμα δεν παραγράφονται υποθέσεις στις λίστες Λαγκάρντ-Μπόργιανς
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Παραμένουν «ζωντανές» υποθέσεις που εμπίπτουν στις λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς εφόσον υπάρχει ποινικό θέμα ανέφερε στη Βουλή ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, υπογραμμίζοντας πως όσα συμφωνήθηκαν με τους δανειστές δεν αποκλείουν τους ελέγχους.

Μετά από ερώτημα που του έθεσε ο Γιάννης Κουτσούκος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη κατά τη διάρκεια ενημέρωσης της αρμόδιας επιτροπής για την έκθεσης απολογισμού της Αρχής Δημοσίων Εσόδων για το 2016, ο Γιώργος Πιτσιλής υποστήριξε ότι το θέμα μπήκε σε μια πιο σωστή βάση από την αρχική πρόταση των δανειστών.

Επεσήμανε ότι ο κώδικας φορολογικής διαδικασίας έχει δύο διατάξεις για παραγραφή 5ετίας και 20ετίας και πως εκκρεμεί στο ΣτΕ το ερώτημα για το ποιες υποθέσεις είναι ζωντανές.

Το ΣτΕ επί της ουσίας θα αποφανθεί για το αν είναι συνταγματική η διαρκής επέκταση της παραγραφής και στη συνέχεια –όπως είπε- η Αρχή Δημοσίων Εσόδων με όσα μέσα και δυνάμεις έχει θα προχωρήσει στους ελέγχους.

«Το θέμα με την πίεση των δανειστών είναι γεγονός, αλλά έληξε θετικά για εμάς» σχολίασε από την πλευρά του ο πρόεδρος της επιτροπής Μάκης Μπαλαούρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ