ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Αν οι Τούρκοι προσβάλλουν την εθνική κυριαρχία μας η απάντηση θα είναι συντριπτική

Καμμένος: Αν οι Τούρκοι προσβάλλουν την εθνική κυριαρχία μας η απάντηση θα είναι συντριπτική
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ (φωτογραφία αρχείου)

Η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα έξω από την κρίση, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, εκτιμώντας μάλιστα πως λήγει η «περίοδος ντροπής» και απώλειας της εθνικής κυριαρχίας.

«Πράγματι, θα υπάρξουν μειώσεις συντάξεων σε 300.000 άτομα» που αφορούν στις μεγάλες συντάξεις αλλά «οι υπόλοιπες συντάξεις δεν θα πειραχτούν», επεσήμανε ο κ. Καμμένος, μιλώντας στην τηλεόραση ΣΚΑΪ, ενώ εγγυήθηκε πως από τα αντίμετρα που θα εφαρμοστούν, αν η Ελλάδα ξεπεράσει τους στόχους για τους οποίους έχει δεσμευτεί, θα ωφεληθούν περίπου 5 εκατομμύρια Έλληνες.

Αναφερόμενος στην υπόθεση του κ. Τσοχατζόπουλου, ο υπουργός τόνισε πως «η ληστεία μετά τον Τσοχατζόπουλο ήταν πολύ μεγαλύτερη», περιλαμβάνοντας τους κυρίους Σημίτη, Παπανδρέου και Παπαντωνίου. «Αν ο Τσοχατζόπουλος από τα 100 έβγαζε 10, άλλοι από τα 100 έβγαζαν 400», πρόσθεσε χαρακτηριστικά, επιμένοντας πως ο Τσοχατζόπουλος «πρέπει να μιλήσει».

Μάλιστα υπενθύμισε ότι αυτή την περίοδο απασχολούν την Δικαιοσύνη 18 υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων που έχουν ήδη αποδώσει αποτελέσματα, αφού έχουν μπει «βραχιολάκια» σε 4 εμπόρους όπλων και όσες ξένες εταιρείες είχαν προβεί σε δωροδοκίες, δεν μπορούν πλέον να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς εάν δεν καταβάλλουν πλήρως τις αποζημιώσεις στο οικείο επιτελείο.

Ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ, χαρακτήρισε «μονόδρομο τις επενδύσεις», λέγοντας πως την ίδια άποψη μοιράζεται και ο πρωθυπουργός, λαμβάνοντας υπόψη τις «ευαισθησίες της αριστεράς και τις ευαισθησίες της αγοράς».

Δεν θέλουμε τον πόλεμο αλλά...

«Δεν θέλουμε τον πόλεμο, θέλουμε καλές σχέσεις με τη γείτονα, αλλά δεν πρόκειται να παίξουμε παιχνίδια προς όφελος του εσωτερικού της Τουρκίας», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

«Εμείς δεν θα προκαλέσουμε ποτέ θερμό επεισόδιο. Εάν όμως προσπαθήσουν να προσβάλλουν την εθνική κυριαρχία μας ή την εδαφική μας ακεραιότητα, η απάντηση θα είναι συντριπτική για την Τουρκία», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, ξεκαθαρίζοντας ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να υποχωρήσει ποτέ.

Για τα Βαλκάνια είπε πως «δεν πρόκειται να αφήσουμε απροστάτευτους τους χριστιανικούς πληθυσμούς», ενώ είπε ότι εγγύηση για τη δύση είναι η δημιουργία χριστιανικού τόξου και όχι μουσουλμανικού. «Δεν θα επιτρέψουμε εξτρεμιστικές οργανώσεις να εκπαιδεύουν τρομοκράτες στα Βαλκάνια», υπογράμμισε ο υπουργός Άμυνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ