ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α.Σαμαράς: Η χώρα χάνει 29 δισεκ. ευρώ εισοδήματος από το 4ο μνημόνιο

Α.Σαμαράς: Η χώρα χάνει 29 δισεκ. ευρώ εισοδήματος από το 4ο μνημόνιο
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ιδιαίτερα βαριές εκφράσεις χρησιμοποίησε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο που η κυβέρνηση έφερε στην Βουλή για ψήφιση.

Ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη μεγαλύτερη πολιτική εξαπάτηση που γνώρισε ποτέ η πατρίδα.

«Με την κατάθεση του 4ου Μνημονίου μέχρι το 2021, αποκαλύπτεται σε όλους η μεγαλύτερη πολιτική εξαπάτηση που γνώρισε ποτέ η Πατρίδα μας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος εκτιμά πως η χώρα χάνει 29 δισεκ. ευρώ εισοδήματος λόγω των αποφάσεων της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου καθώς, όπως τόνισε:

«Το υπουργείο Οικονομικών, ανέφερε το Μάιο του 2014 ότι το εθνικό μας εισόδημα (ΑΕΠ) θα φτάσει το 2018 στα 217 δισεκ. ευρώ, ενώ σήμερα το ΥΠΟΙΚ αναφέρει ότι το ΑΕΠ μας θα φτάσει το 2018, μόλις και μετά βίας στα 188 δισ. ευρώ».

Ο κ. Σαμαράς έδωσε σε αριθμούς πόσο κοστίζει το πολυνομοσχέδιο για κάθε νοικοκυριό και μίλησε για 14,2 δισ. ευρώ νέα μέτρα λιτότητας.

«Κάθε ελληνικό νοικοκυριό γίνεται 7.000 ευρώ φτωχότερο! Και ταυτόχρονα, οι φτωχότεροι Έλληνες θα πληρώνουν επιπλέον και τα 14,2 δισ. ευρώ αχρείαστα μέτρα λιτότητας που τους επέβαλαν!».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ