ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγριος καυγάς Πολάκη - Γεωργιάδη στη Βουλή

Αγριος καυγάς Πολάκη - Γεωργιάδη στη Βουλή
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αναβίωσε η βεντέτα Παύλου Πολάκη και Άδωνι Γεωργιάδη στη Βουλή με τους δύο τους να ανταλλάσσουν σκληρές εκφράσεις και βαρείς προσωπικούς χαρακτηρισμούς.

Η αναφορά του αντιπροέδρου της ΝΔ σε «ανθρωπάκια της Αριστεράς που από τις πλατείες των αγανακτισμένων βρέθηκαν να ξεπουλάνε τα πάντα για να κρατήσουν την καρέκλα», προκάλεσε αντιδράσεις στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος συνέχισε στους ίδιους υψηλούς τόνους, κατηγορώντας τους βουλευτές της πλειοψηφίας ότι πανηγυρίζουν που φέρνουν το 4ο μνημόνιο. «Όχι μόνον φέρνετε 4ο μνημόνιο και πανηγυρίζετε, αλλά τη βραδιά που καταθέσατε το νομοσχέδιο εσείς κ. Πολάκη γιορτάζατε στο σπίτι του κ. Καμμένου, συνοδεία του Σταμάτη Γονίδη, τόσο ευαίσθητοι είστε, ντροπή σας, Φαρισαίοι –υποκριτές», είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

«Μπούρδες κοπανιστές», χαρακτήρισε ο Παύλος Πολάκης τα όσα ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τα κοινά γενέθλια με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρόσθεσε: «Ανθρωπάκι είναι αυτός που του δίνει διαταγή ο πρώην αρχηγός του για να κάνει ερωτήσεις για τα γερμανικά υποβρύχια και ο οποίος στην επόμενη κυβέρνηση ανταμείβεται με τη θέση του υπουργού». Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στη γνωστή του κόντρα με τον κ. Γεωργιάδη για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ και υποστήριξε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κολλημένοι με τις καρέκλες της εξουσίας. «Εμείς δεν είμαστε δεμένοι με τις καρέκλες. Είχαμε αξίες και πριν γίνουμε βουλευτές», είπε.

«Πολλά βαρύ και κότα», τον αποκάλεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή τη μαντινάδα που είχε χρησιμοποιήσει ο κ. Πολάκης, λίγο πριν το δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015: «το όχι θέλει Έλληνες, το ναι θέλει προδότες, καιρός να ξεχωρίζουνε τα αγρίμια από τις κότες».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έβαλε στο στόχαστρό του και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα, λέγοντας: «Πως γίνεται να μην δίνετε θρησκευτικό όρκο και να πηγαίνετε με γραβάτα στη λιτανεία;». «Δεν θα ζητήσω κανενός τη γνώμη για το dress code και αυτά που φοράω», απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ